07/12/2019

El plaer de disfrutar amb Messi cada setmana

4 min
Messi, celebrant un gol contra el Mallorca

BarcelonaDisfrutem de Messi ara que podem. Disfrutem amb els seus gols impossibles, amb els xuts des de la frontal que troben sempre un forat on tothom hi veu un mur. Disfrutem, abracem-nos, celebrem-ho, perquè arribarà un dia en què Messi s’acomiadarà entre llàgrimes i farà molt de fred sense la seva rialla tímida. Arribaran derrotes, trencadisses i llàgrimes, revolucions al Camp Nou. I, després, el Barça continuarà guanyant, trobarà nous ídols i arribarà un dia en què els joves somriuran sorneguerament tips d’escoltar els seus avis parlar de les genialitats de l’argentí. Però fins que no arribi aquest dia, disfrutem de cada cita amb Messi. Amb el rei Mides capaç de convertir en or tot el que toca, cada partit és bo perquè s’inventi un nou gol. Perquè ens torni a enamorar. Les relacions perfectes són aquelles en què l’amor es renova cada dia, cada nit. I Messi s’ha atipat de fer regals a l’afició blaugrana.

Pocs dies després de fer tremolar el barcelonisme parlant del dia en què les seves cames diguin prou, l’argentí va convidar tot el Camp Nou a la festa per celebrar que ja té sis Pilotes d’Or a casa (5-2). Una festa en què el Mallorca va ser sacrificat per un Barça que, al Camp Nou, cada vegada hi juga millor, més sòlid, més engrescat. El mateix equip que a fora de casa dubta, convertit en un equipet més, a casa disfruta golejant els rivals. I ballant al ritme que marca Messi, preparat per afrontar el repte d’aquí a menys de dues setmanes de rebre el Reial Madrid en un partit que podria ser clau per decidir una Lliga encaminada a ser una història entre els dos grans enemics. Empatats al capdamunt de la classificació, Barça i Madrid es miren de reüll abans del duel directe. Si els homes de Zidane van fer les coses justes i necessàries per derrotar l’Espanyol, el Barça va mortificar un Mallorca que torna aquesta temporada a la categoria on hauria de ser sempre, a Primera. Però l’equip de Vicente Moreno sembla perdut quan juga lluny de Palma. I, per acabar-ho d’adobar, el tècnic mallorquinista, que com a jugador ja se les havia hagut amb Messi en un Barça-Xerez l’any 2010, es va barallar amb l’argentí després d’una falta i va incomplir la norma número 1 de tot equip visitant: no fer enfadar Messi més del compte. En menys de cinc minuts el capità blaugrana ja havia marcat el 3-1. Un gol que decidia el partit abans del descans i tot. El destí del Barça-Mallorca estava escrit des que Messi va sortir acompanyat dels seus tres fills per oferir la Pilota d’Or.

Messi, oferint la pilota d'or abans del Barça-Mallorca

Amb el millor equip titular possible, perquè les rotacions es poden fer dimarts contra l’Inter, el Barça va tancar l’expedient ben de pressa confiant en el seu trident. Griezmann va sumar un altre gol aprofitant les seves cames. Després d’un córner favorable al Mallorca, Ter Stegen va intuir la cursa del francès i li va fer arribar la pilota. En l’equip on ser migcampista històricament ha significat saber cuidar la pilota, el Barça té un porter que ja ha donat dues assistències de gol. Messi, amb un d’aquells xuts a l’escaire des de la frontal marca de la casa, va signar el 2-0 poc després. I malgrat el bonic gol de Budimir, el Barça va exposar els problemes defensius del Mallorca abans del descans amb dos gols oposats. El tercer, un monòleg de Messi. I el quart, una obra d’art col·lectiva en què, després de tocar la pilota un munt de cops, De Jong va assistir Suárez, que va culminar la jugada dels seus companys inventant-se una rematada amb l’esperó que va superar Reina.

Un gol coral i tan bonic que va fer una mica de mal, perquè va recordar al Camp Nou que quan aquest equip s’ho proposa pot engrescar i guanyar cuidant l’estètica. De Jong, omnipresent, continua sentint-se més còmode amb Rakitic i Busquets que no pas amb Arthur Melo. Controlant el joc en tot moment, malgrat que a la segona part l’equip es va relaxar, cosa que va permetre a Budimir marcar el segon gol mallorquinista. I, tot plegat, amb l’estadi xiulant el japonès Take Kubo, aquell jovenet que es va passar més de cinc anys a La Masia compartint equip amb Ansu Fati, abans de tornar al Japó per culpa de la sanció de la FIFA al club blaugrana. El jugador que semblava destinat a tornar al Barça aquesta temporada va preferir els diners d’un Madrid que l’ha cedit al Mallorca, on ja destaca.

Messi tanca la seva festa

El Barça de la primera part va cedir pas al de la segona, un equip que va treure la calculadora. Un equip que, en comptes de continuar atacant amb insolència juvenil, va fer de gat vell pensant en el calendari. La segona part va tenir poca història, més enllà dels canvis de Valverde, que finalment va tornar a donar minuts a Aleñá i Carles Pérez. El tècnic ja pensava en el partit de Sant Sebastià, l’últim abans del clàssic. Però Messi tenia una última sorpresa preparada, un gol per l’escaire. El seu 35è hat trick en una competició, la Lliga, on ja és el màxim golejador aquesta temporada. Cal disfrutar-lo ara que podem, abans no sigui massa tard.