Internacional 19/06/2017

Un atac jihadista mata dues persones en un hotel de Mali

En l'ofensiva han mort també cinc dels assaltants

Efe
2 min
La policia rescata quatre persones del 'resort', després de l'atac

BamakoAlmenys 7 persones han mort en un atac terrorista a Mali contra un hotel turístic als afores de Bamako, un 'resort' molt popular entre la burgesia local, els estrangers residents a la capital i els militars de Minusma, la missió internacional de l'ONU al país. Entre els morts hi ha un soldat malià i una dona de nacionalitat francogabonesa, a banda de 5 terroristes.

Oficialment només s'han declarat dues defuncions, segons el balanç provisional del ministeri de Seguretat, que ha informat que un dels assaltants havia abandonat al lloc dels fets una metralleta amb carregadors de munició i ampolles carregades de substàncies explosives.

El ministeri ha qualificat els atacants d'"individus armats, segurament terroristes", i encara que cap grup terrorista ha reivindicat l'atemptat, els fets presenten similituds amb altres atacs perpetrats per grups jihadistes a Mali i a tota la regió del Sahel.

L'atac s'ha produït al complex turístic de Kangaba, en un districte agrícola de Dougoulakoro, un lloc fundat per una parella de francesos i molt apreciat per la colònia europea a Bamako.

Segons el testimoni de diverses persones, almenys 4 homes armats van arribar la tarda de diumenge a la portal principal de l'hotel cridant: "Al·là és gran", mentre disparaven contra els presents. Sembla que la intenció dels assaltants era agafar hostatges, però la reacció de la policia i els reforços els han fet escapar-se cap a un turó proper, on s'han quedat atrinxerats. Les forces especials de Mali mantenen rodejat el complex turístic.

La inestabilitat ha augmentat al país des que les forces franceses van intervenir el 2013 en una ofensiva arran de l'increment de la presència de grups islamistes i rebels tuaregs a la zona nord del país. Al-Qaida i un altre grup terrorista ja van reclamar l'autoria d'un altre atac en un hotel a la capital de Mali el 2015 en què van morir 22 persones.

stats