Internacional 28/07/2023

L'ambaixador d'Espanya al Principat trasllada les prioritats de la Moncloa sobre el Consell de la Unió Europea

L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy, ha presentat les prioritats de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea

ARA Andorra
1 min
Unió Europea. / EFE

Andorra la VellaL'ambaixador d'Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy, ha presentat les prioritats de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, segons ha informat RTVA. Aquesta presentació té com a objectiu apropar la UE als actors polítics i econòmics d'Andorra i acostar les especificitats andorranes al país que presideix el consell.

Entre les prioritats es destaca l'impuls a les negociacions de l'Acord d'associació d'Andorra, Mònaco i San Marino. Aquesta oportunitat s'alinea amb la voluntat d'Andorra de fer avançar les converses en temes polítics, aprofitant les bones relacions amb Espanya, especialment en el context del 30è aniversari de les relacions diplomàtiques.

Altres línies d'actuació de la presidència inclouen la reindustrialització d'Europa, la transició ecològica, la justícia social i econòmica, i el reforçament de la unitat europea.

stats