Microsites  /  Comunals 2019 06/12/2019

Agrupament Encampadà vol ampliar el Complex esportiu i sociocultural

En Comú aposta per un telecabina que uneixi el centre d'Encamp amb Engolasters

T. Navarro
3 min
Candidats d'Agrupament Encampadà a les portes del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp. / T. N.

EncampEl Complex esportiu i sociocultural d'Encamp és, després del Funicamp, un dels punts més importants de freqüentació dels encampadans. Per això, des d'Agrupament Encampadà creuen que, "després de 27 anys, és un bon moment per fer un pla a llarga durada. "El número set de la llista, Josep Ribó, ha anunciat la intenció de fer un estudi de viabilitat per construir una nova planta de 500 metres quadrats a sobre de la sala de festes annexa al complex, on avui en dia s'assenta el camp de futbol. Allà s'hi encabirien "les activitats que estan mancades d'espai", ha dit. Com el gimnàs, que ara està al soterrani, on abans hi havia un magatzem, i que ha definit com "un infern", donat que "estem a temperatures de 30 graus i una humitat relativa del 85%" en els pics més grans d'afluència.

També canviaria d'espai la zona de cycling, situada a la sala d'exposicions i on la majoria comunal, "especialistes a fer de solucions provisionals solucions definitives", va arreglar l'espai "posant el material d'esport i no canviant res més", ha assegurat Ribó. "Han col·locat cadires de despatx al voltant de la sala i un ventilador de 50 euros", denuncia el candidat. A la futura instal·lació s'hi afegirien, a més, altres activitats, com el taekwondo o l'àrea de Jovent.

L'agrupació també crearà una cafeteria, recuperant la que va desaparèixer en traslladar l'àrea de Jovent al complex. És una de les demandes de les persones que fan ús de les instal·lacions i que "els d'UPDA han solucionat amb una màquina i una cafeteria expenedores", on "trobem que és molt saludable tot el menjar que es reparteix", ha ironitzat el candidat. Dins de la cafeteria crearien "un espai on socialitzar" amb dues zones diferenciades. Per una banda, l'espai 'kids', "on els infants podran fer els deures amb els pares mentre berenen", ha explicat Ribó. Per l'altra, una zona de 'coworking' on els pares, mentre els seus fills assisteixen a les activitats esportives, "puguin continuar fent feina".

Els candidats d'En Comú per Encamp en un acte al llac d'Engolasters. / DEMÒCRATES

Telecabina a Engolasters

Per la seva part, la llista d'En Comú per Encamp ha parlat de l'estudi de viabilitat de construir un telecabina per unir el nucli d'Encamp amb Engolasters. Un projecte que es tiraria endavant a través d'una concessió i que afavoriria l'accés dels turistes a la zona. A més, la número set de la llista, Jéssica Montellà, ha assegurat que el partit continuarà apostant pel turisme esportiu, de muntanya i de natura. Motiu pel qual també tenen previst un camí verd des de les Bons fins a Vila consensuat amb els propietaris. La proposta se sumaria a la ruta dels orris, impulsada pel consolat sortint, i amb la qual es vol mostrar "el nostre patrimoni natural i cultural". Montellà ha afegit que la idea és que "tothom pugui gaudir de les nostres muntanyes".

Participació ciutadana

Una aplicació mòbil per a informar els ciutadans sobre les accions del comú i, a la vegada, un espai on poder traslladar les incidències detectades pels residents. És la proposta que aquest dijous ha presentat Terceravia+Independents, de la mà del cap de llista, Santiago González. "Encamp es mereix un comú proper i afable", ha dit, "per recuperar la il·lusió i el dinamisme". També en matèria de participació ciutadana, han proposat la publicació d'una revista periòdica comunal per informar de totes les decisions importants de la parròquia i de les accions portades a terme pel consistori.

González ha avançat que, si surten escollits pels votants, "organitzarem reunions sectorials, posant el focus d'atenció en els problemes de cada conjunt de veïns". Així, s'aconseguiria adaptar la resposta als problemes reals dels encampadans. Finalment, ha anunciat la voluntat de convocar un concursos d'idees, per fer partícip a la ciutadania de manera directa en les accions i projectes que es facin a la parròquia.

Mesures per a l'habitatge

L'elaboració d'un preu de referència del lloguer dels pisos, basant-se en la situació, la data de construcció o l'accessibilitat, a més de rebaixar l'impost d'arrendaments als propietaris que lloguin per sota de dit preu. És el que ha proposat la candidatura de PS+Independents a la parròquia, ja que, com ha explicat la candidata Maria Teresa Recasens, "sabem que els lloguers ens ofeguen i costa arribar a final de mes". La número cinc ha advertit que els preus de lloguer d'Encamp presenten poca diferència amb els de les parròquies centrals, i la gent marxa de la parròquia en busca de "més serveis". Amb la mesura dels socialdemòcrates, s'aconseguiria "que la gent torni a sentir motivació per viure a Encamp", ha afirmat. També han apostat per afavorir la emancipació entre els joves.

stats