Laura Mas, primera cònsol major d’Encamp

En Comú revalida el triomf i Esther Vidal s’estrena com a consellera

Ara Andorra
3 min
Resultats Encamp 2019.

Andorra la VellaEls electors encampadans han escollit a Laura Mas com a nova cònsol major de la parròquia, esdevenint la primera dona que ocupa el despatx de la cinquena planta de l'edifici del comú. Són els resultats obtinguts en una jornada amb una participació del 57,87% i on En comú per Encamp ha obtingut 894 vots que es tradueixen en 9 escons. Per darrere seu, la llista socialdemòcrata de David Rios, amb 615 vots i dos consellers. Agrupament Encampadà ha estat la sorpresa de la nit, ja que Esther Vidal ha aconseguit entrar al comú gràcies als 503 vots que ha rebut. Terceravia+Independents, en canvi, queden sense representació, havent obtingut 154 vots.

El recompte començava amb Agrupament Encampadà liderant les votacions amb un escrutini del 4%. Fet al qual la cap de llista de la formació, Esther Vidal, no ha donat importància perquè no eren xifres significatives. "No s'entén què ha pogut passar" explica, suposant que "potser s'han obert primer els vots del Pas de la Casa". Vidal veu els resultats com "un èxit", tot i que confessa que "esperàvem una mica menys", "per ser la primera vegada que ens presentem està força bé". Ara, com a candidata electa, vol "començar a fer feina com més aviat millor".

La cònsol major d'Encamp electa, Laura Mas, junt amb Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés. / ARA ANDORRA

A mesura que avançava el recompte de vots, En Comú per Encamp ha agafat la primera posició, estatus que no ha abandonat fins al final de l'escrutini. Laura Mas aprecia el resultat com una mostra de la valoració de la població vers la "feina ben feta", amb un programa ple de "propostes clares i contundents per al nostre futur". La número u de la llista i futura cònsol major d'Encamp pensa que la unió amb Liberals d'Andorra ha donat un bon resultat, ja que "en l'àmbit territorial es confia en la gent". "Portàvem un bon equip, estàvem molt preparats i sabíem cap a on havíem d'anar", ha defensat.

David Rios durant les declaracions posteriors a l'escrutini. / C.A.

Les cares d'alegria dels candidats demòcrates no s'han reproduït a la seu del Partit Socialdemòcrata, on el cap de llista encampadà, David Rios, s'ha traslladat per conèixer els resultats. "Hem treballat de valent", ha dit, lamentant que el "vot del descontentament" s'hagi fragmentat a conseqüència de la quantitat de llistes que es presentaven. Amb tot, Rios ha reconegut que "615 ciutadans ens han donat suport" i, per tant, "farem una oposició constructiva a favor d'Encamp i del Pas de la Casa". El cap de llista de PS+Independents, a més, ha fet referència a la "baixa participació", fet que "la gent que ens dediquem a la política no pot celebrar" i que "ha tingut afectació en els resultats".

Santiago Gonzalez, cap de llista de Terceravia mentre seguia l'escrutini. / C.A.

De les quatre llistes que es presentaven, només una ha quedat fora del comú. Terceravia+Independents ha quedat a una vintena de vots d'assolir un conseller. Amb tot, el cap de llista, Santiago González, n'ha fet una valoració positiva, ja que "a les generals teníem uns 120 vots i ara n'hem fet 150", aspecte a tenir en compte en un context on ha incrementat l'abstenció. A partir d'aquest dilluns el partit treballarà "fent una oposició exterior al comú" per "guanyar a poc a poc la confiança de la gent". També ha relacionat els resultats del partit amb "la por a el que és nou", sent probable que, tot i la feina de difondre el programa, la formació no hagi sabut en els set mesos que té de vida fer conèixer "els nostres ideals".

stats