Microsites  /  Comunals 2019 15/12/2019

Matí tranquil al comú d'Encamp

Tots els candidats han fet una crida als electors per escollir el rumb de la parròquia per als propers quatre anys

Ara Andorra
3 min
Jornada electoral al comú d'Encamp. / ARA ANDORRA

EncampPoc abans de les nou del matí, hora d'obertura del comú d'Encamp aquest diumenge, ja hi havia un parell de persones esperant a la porta. Les primeres hores de jornada electoral han estat tranquil·les, i és que molts han aprofitat el bon temps per anar a esquiar i, després de menjar, apropar-se. Amb tot, el tràfec de persones per les meses electorals ha estat constant, fet que es veia dins de l'edifici comunal, però també a l'aparcament, on els vehicles dels encampadans amb dret a vot no paraven d'entrar i sortir.

A les dues de la tarda ja havien passat pel comú 894 persones, que sumades als 744 vots de la Batlia, pujaven la xifra de vots fins als 1.638. En total, el 40,95% dels andorrans cridats a les urnes, quatre punts menys que als comicis del 2015 a la mateixa hora i que el percentatge de vots acumulats per a les eleccions generals del mes de març. Tot i que a les dues darreres ocasions el gruix d'afluència es va produir al migdia, s'espera que durant la tarda encara continuï atansant-se gent a la planta baixa del comú d'Encamp.

La cap de llista d'Agrupament Encampadà, Esther Vidal, exerceix el dret a vot. / ARA ANDORRA

"Per ara hi ha baixa participació però s'animarà a partir de les dotze", ha dit passades les onze del matí la primera de les caps de llista dels quatre partits que es presenten a la parròquia a passar pel comú. Ho ha fet acomanyada dels companys de llista i de la seva filla. La número 1 d'Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha demanat als encampadans de votar "tranquils" i "fent memòria de tot el que ha passat els darrers quatre anys". Els ha animat a "prendre consciència" i pensar si volen "continuar com ara o fer un canvi".

El cap de llista de Terceravia+Independents, Santiago González, exerceix el dret a vot. / ARA ANDORRA

Poc abans de dos quarts de dotze era el cap de llista de Terceravia-Independents, Santiago González, qui ha desitjat que "que tots els partits tinguem molts volts, perquè això vol dir que la democràcia funciona". González, que ha arribat acompanyat de la resta de la candidatura, votava amb cara de son, després d'haver celebrat aquest dissabte amb la colla un sopar. Colla on hi ha un representant de cada partit i on "de l'únic que no parlem és de política". Ho ha fet d'una manera transparent, sense tancar la cabina i mostrant el vot als periodistes que l'esperaven.

El cap de llista de PS+Independents, David Rios, exerceix el dret a vot. / ARA ANDORRA

"És un dia molt important per a Encamp", ha dit David Rios abans de passar a la sala on s'ubicava la mesa electoral. El cap de llista de PS+Independents ha animat a la gent al fet que "pensi en el futur d'Encamp" per a la legislatura vinent i s'ha mostrat "il·lusionat" perquè "fa molts mesos que hem dut a terme la feina" i ara "només queda esperar i recollir els resultats". Rios ha votat a l'urna custodiada pel conseller socialdemòcrata Pere Marsenyach, que deixarà el comú a partir del 2020.

La cap de llista d'En Comú per Encamp, Laura Mas, exerceix el dret a vot. / ARA ANDORRA

La darrera en passar ha estat la candidata que encapçala la llista d'En Comú per Encamp, Laura Mas, que ha votat acompanyada d'una de les seves filles. Filles que han tingut el seu protagonisme durant tota la campanya, també el dia de l'enganxada de cartells. "És necessari que la gent vagi a votar i manifesti la seva voluntat per governar els propers quatre anys a la parròquia", ha dit. Aquesta tarda, abans que comenci l'escrutini per cuidar els nervis, Mas anirà a donar un tomb amb la família. A les set de la tarda "anirem tots plegats a mirar els resultats".

La ministra de Turisme, Verònica Canals, vota al comú d'Encamp. / ARA ANDORRA

Pel comú d'Encamp també han passat membres de l'actual executiu, com el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, que ho ha fet abans de les deu del matí, o la ministra de Turisme, Verònica Canals, que s'ha atansat al comú a les onze del matí. El cònsoll major sortint, Jordi Torres Arauz, ha votat a les deu, i la resta d'equip de Govern ho farà al llarg de tot el dia.

stats