Els socialdemòcrates crearan una conselleria de proximitat per als barris d’Encamp

En Comú incentivarà l'arribada de nous hotels i comerços a la parròquia

T. Navarro
2 min
Alguns dels membres de la candidatura de PS+Independents visiten La Bartra. / T. N.

EncampLa candidatura de PS+Independents a Encamp ha posat aquest dijous des de la Bartra el focus als barris perifèrics de la parròquia que, per a la candidatura, "també formen part d'Encamp", ha afirmat la candidata Demelsa Azzopardi. Així, una de les propostes del programa electoral és la creació d'una conselleria de proximitat, que dividiria les zones per barris i mantindria reunions periòdiques "per escoltar els problemes i neguits específics", ja que "no tots tenen els mateixos problemes i les mateixes necessitats". També seria l'encarregada de fer consultes populars per saber l'opinió de la ciutadania sobre assumptes de la parròquia. Pel que fa al Pas de la Casa, la figura de la conselleria de proximitat no s'ajustaria a les necessitats del poble, per això "tindrien un figurant que estaria les 24 hores", ha apuntat Azzopardi.

"El problema que tenim és que no totes les zones de la parròquia estan igual de tractades", ha afirmat el cap de llista, David Rios, deixant latent que "el nostre objectiu és governar pel 100% dels ciutadans", fins i tot la Barta, "que està més allunyada i, per tant, més abandonada". Un problema que PS+Independents també ha detectat a altres indrets de la parròquia. "El diagnòstic el tenim", ha dit, "i actuarem a cadascuna de les zones específiques amb les necessitats adequades". Azzopardi ha apuntat que la mancança més gran que han detectat a la Bartra és la neteja, fent que "ni tan sols els ciutadans que viuen aquí se sentin recolzats pel comú d'Encamp".

Terceravia i el conseller d’enllaç

La candidatura de conseller enllaçLaurent Thibauddirectament

Entre les propostes que policialvoraviesmobiliari urbàcinema

La cap de llista, Laura Mas, i el número 5, Josep Maria Marot. / DEMÒCRATES

Millores al sector hoteler

Per la seva banda, el número cinc d'En Comú per Encamp, Josep Maria Marot, ha anunciat aquest dijous als peus de l'hotel Rosaleda mesures per donar facilitats a hotelers i comerciants perquè s'instal·lin a la parròquia i, a la vegada, ajudar als existents a modernitzar-se. Com a exemple, Marot ha parlat d'ajuts per a l'obertura de nous negocis o la simplificació de tràmits, però també incentius fiscals, a la vegada que es manté la bonificació en l'impost de la radiació els dos primers anys de vida de les empreses.

Així mateix, i donant continuïtat al pla estratègic de dinamització de la parròquia, En Comú per Encamp impulsarà campanyes per “fer parròquia i conscienciar als ciutadans que consumeixin a Encamp”, ha defensat Marot, que també ha parlat de la possibilitat d’oferir la gratuïtat dels aparcaments del centre. “Som conscients que darrere l’activitat comercial i dels negocis hi ha la vida, el dia a dia del ciutadà”, ha afirmat, defensant la necessitat de donar un impuls important. Al seu torn, la cap de llista, Laura Mas, ha apostat per oferir atractius per als esquiadors, en tant que Encamp és la primera porta d’entrada a Grandvalira.

stats