23/11/2019

El ‘regal’ de pujar a MotoGP

2 min
Àlex Márquez

Amb el fitxatge d’Àlex Márquez pel Repsol Honda de cara a l’any vinent, s’ha parlat molt sobre si el fet de tenir el seu germà a l’equip l’ha beneficiat, és a dir, si la decisió de fitxar-lo ha estat més sentimental que professional. Alguns crítics intenten menystenir el seu talent simplement pel fet de portar el cognom que porta. Ja se sap que el cognom pot obrir-te portes... O pot ser una creu que arrossegues de per vida. I sí, segurament a Àlex Márquez, per ser el germà de qui és, la gent se’l mira amb lupa. No fos cas que algú li donés uns privilegis que altres no tenen. Però el cert és que té dos títols mundials, un de Moto3 i un de Moto2. I a MotoGP, quin equip no voldria fitxar l’actual campió de la categoria immediatament inferior?

“No li ha robat res a ningú”, deia Valentino Rossi per defensar que el petit dels Márquez s’ha guanyat el lloc per mèrits propis. “Si no considerem el seu cognom, qualsevol pilot que guanya un títol mereix aquesta oportunitat”, deia Alberto Puig, cap de l’equip Repsol Honda, al diari As. Al seu dia, l’ascens de Marc Márquez ja va provocar que canviés una llei del Mundial que deia que un pilot no podia debutar a la categoria reina amb un equip oficial. Calia que fessin alguna temporada amb un equip satèl·lit, per després fer el salt a una moto de fàbrica. Així, des del 2013 qualsevol pilot pot debutar a MotoGP amb l’equip que el triï.

Àlex Márquez va fer a Xest els seus primers quilòmetres de manera oficial amb l’Honda. “He anat millorant, tot i que em queda un món pel davant”, afirmava, encara sense vestir els colors del seu equip. Va acabar lluny del seu germà, però satisfet per la feina feta, malgrat la caiguda. “Dilluns, quan em va dir que acceptava el repte de venir a Honda, ja li vaig dir que hauria de suportar molta pressió, però ja hi està acostumat. Aquí ningú regala res”, explicava Marc Márquez.

Els dos es mostren feliços per treballar junts. Era el seu somni i ja poden dir que l’han fet realitat. Quantes famílies poden dir que tenen dos fills a la categoria reina d’un Mundial tan exigent? Faran camí junts... Però separats! A casa, segons diuen, tot seguirà com fins ara. I als circuits, també. Compartiran equip, però cadascú tindrà el seu equip. El gran ja ha dit que intentarà ajudar el petit en el que pugui, però té clar que cadascú s’ha de centrar en la seva feina. “No penso tornar-me boig donant-li consells. Ha de viure aquesta experiència sol”, indicava el campió del món. Un s’ha de centrar en tornar a guanyar el títol l’any vinent. L’altre, en aprendre, millorar i créixer com a pilot. I oblidar-se dels que pensen que pujar a MotoGP ha estat un regal.

stats