Misc 10/05/2019

L’ANC obre la porta de la Cambra a Crous i 50a50

La llista sobiranista incorporarà al consell executiu membres de les candidatures perdedores

i
àlex Font Manté
2 min
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, amb l'empresari Joan Canadell, ahir a la nit a la Cambra de Comerç de Barcelona

BarcelonaEines de País, la candidatura de l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) i el Cercle Català de Negocis (CCN) que dimecres va arrasar amb una sòlida majoria absoluta de 32 epígrafs dels 40 sotmesos a votació en les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, vol incorporar membres de les candidatures perdedores al comitè executiu de la Cambra, que és l’òrgan de gestió de l’entitat.

"Farem un consell com més inclusiu millor", va explicar a l’ARA Joan Canadell, la cara més visible de la candidatura guanyadora. Segons els resultats provisionals que es confirmaran dilluns vinent, Eines de País, que va aconseguir la majoria absoluta, en un principi té llibertat per configurar el comitè executiu com vulgui.

Canadell va explicar que volien incorporar alguns dels candidats de l’equip d’Enric Crous, que van aconseguir una de les cadires del ple de la Cambra. També volen que hi entri 50a50, la candidatura que promou la paritat entre homes i dones als organismes empresarials, i que només va aconseguir guanyar una cadira a les eleccions de dimecres passat.

Canadell també va dir que s’havien descartat els membres de la candidatura de Carles Tusquets, considerat el candidat unionista després de la retirada de Miquel Valls. Aquestes eleccions de la Cambra de Comerç van tenir la participació més alta dels últims anys: van doblar la de l’última convocatòria. Tot i això, la participació només va ser d’un 4% del total del cens, en concret, 17.000 autònoms.

Les reaccions a la victòria

La victòria d’Eines de País no va deixar ningú indiferent. Així, mentre que el president de la Generalitat, Quim Torra, va felicitar la candidatura per la victòria, el candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, la va qualificar de “molt greu” i “de nova etapa que porta al desastre”.

El candidat del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, va lamentar que l’ANC hagués guanyat i va destacar que el resultat era “molt negatiu”, perquè l’Assemblea és portadora de “divisió i fractura”. En la mateixa línia el candidat del PSC, Jaume Collboni, lamentava la “politització” de la Cambra.

stats