Misc 04/02/2022

La méteo: núvols, alguns plugims i un hivern molt més viu

Demà s'escaparan gotes en algunes comarques de l'est i seguiran baixant les temperatures

3 min

BarcelonaCanvi de temps i baixada clara de la temperatura. Els núvols i l'entrada d'aire fred han fet que avui de mitjana les màximes hagin baixat 4 graus. Ahir la mitjana de les màximes va arribar a 17,6 graus a Catalunya, avui no ha passat de 13,5. Ahir un 91% de les estacions van passar dels 15 graus al migdia, avui no hi han arribat ni la meitat. No hi havia una baixada tan clara de la temperatura entre un dia un altre des de la vigília de Reis. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 21 ºC de Tortosa, els 20 de l'Ametlla de Mar o els 19 de Tarragona i de Seròs.

Diferència entre la temperatura d'avui a les 16h i la d'ahir a la mateixa hora

L'augment dels núvols, en canvi, ha afavorit que aquesta nit no fos tan freda com les anteriors. Avui només han baixat sota zero un 13% de les estacions de les quals fem seguiment, el percentatge més baix des del 10 de gener. Les temperatures, això sí, han començat a baixar clarament en punts elevats, per exemple a Montserrat, on ahir el dia va començar amb 16 graus i avui a primera hora n'hi havia 7.

Aquesta sensació més normal d'hivern serà la que marcarà també el cap de setmana. La baixada de la temperatura s'accentuarà demà, i la nit de dissabte a diumenge, quan s'obrin més clarianes, el fred es notarà també de nit i a primera hora. Diumenge al matí les glaçades tornaran a afectar moltes comarques, però no tornarem a un ambient tan gèlid com el de molts moments del mes de gener. La tramuntana i el mestral es deixaran sentir entre les últimes hores d'avui i demà al matí, però ni de bon tros bufaran com en l'inici de la setmana.

Diferència prevista entre la temperatura mínima d'avui la de diumenge

El canvi de temps no provocarà pluges destacables, però sí que cal tenir en compte alguns plugims a la meitat est de cara a demà, sobretot durant la primera part del dia. Al voltant de Barcelona, al Vallès, a la Catalunya Central o fins i tot al sud de la Costa Brava demà hi podria arribar a espurnejar en alguns moments. Precipitacions sempre molt minses que també apareixeran a Mallorca, sobretot a la serra de Tramuntana i al nord de l'illa.

Probabilitat en tant per cent que demà arribi a ploure en algun moment del dia

Durant la nit de dissabte a diumenge encara podria ploure tímidament en alguns indrets entre el Barcelonès i la Selva, però diumenge s'obriran moltes més clarianes. Quedaran intervals de núvols a les Balears i en punts de la Selva, del Maresme i del Vallès, i al matí hi haurà algunes boires més que els últims dies. La primera part de la setmana que ve també estarà marcada pel predomini del sol i per la manca de pluges i nevades.

Quan podria canviar el temps? Els models de previsió continuen dibuixant un escenari de més incertesa i de possibles canvis a partir de divendres que ve. Després d'una setmana amb molt de sol i nits fredes però migdies molt agradables, a partir de divendres podria arribar una bossa d'aire fred en altura que obri la porta a possibles situacions de ruixats. Segurament el tram central del febrer mantindrà un to d'hivern com a mínim normal i no hi ha indicis de noves pujades fortes de la temperatura. Els pròxims dies caldrà veure si aquest gir es queda en no res o si realment a partir del cap de setmana que ve poden arribar canvis.

stats