Misc 05/08/2019

L’Atlètic insisteix en cobrar 80 milions més per Griezmann

Afirma que té un correu electrònic que demostra les negociacions del Barça

i
Toni Padilla
3 min

BarcelonaEl fitxatge d’Antoine Griezmann pel Barça portarà cua, tot i que potser no tanta com el de Neymar de fa uns anys, que va acabar donant lloc a diferents casos judicials. Amb tot, l’Atlètic de Madrid segueix decidit a reclamar al club blaugrana 80 milions més dels que va pagar. Segons va publicar el diari El Mundo, l’Atlètic ha aconseguit un correu electrònic que, segons ells, demostra que el Barça va negociar amb el futbolista francès quan no podia fer-ho, ja que encara tenia contracte amb l’Atlètic i per parlar-hi calia demanar permís al club matalasser. Al Barça li consta aquesta informació, però afirma que el correu no serveix per demostrar cap negociació i, per tant, en mans de l’Atlètic no és cap arma per cobrar els 80 milions d’euros que demanen de més. El club blaugrana insisteix en que no es va signar cap contracte abans de juliol, però la cadena SER ha anunciat que en breu es poden publicar proves documentals que demostrarien que Griezmann i el Barça van firmar el contracte el març del 2019.

A primers de juliol el Barça va fer oficial el fitxatge de Griezmann i va pagar els 120 milions de la clàusula de rescissió del contracte. Tot seguit l’Atlètic de Madrid va explicar, per boca del seu president, Enrique Cerezo, que exigiria que el Barça fes el pagament de 80 milions més, al considerar que hi havia proves de les negociacions per tancar aquesta operació durant els mesos anteriors, quan la clàusula del jugador francès era de 200 milions. A partir de l’1 de juliol, el preu baixava als 120 milions, moment que va aprofitar el Barça per fitxar. Llavors, l’Atlètic va explicar que estava disposat a presentar una denúncia per reclamar al Barça els 200 milions, ja que considerava que les negociacions amb Griezmann van ser anteriors a l’1 de juliol i, per tant, calia pagar el preu anterior. A més, el club madrileny va recordar que segons la normativa de la FIFA no es pot negociar amb un jugador que té més de sis mesos de contracte vigent, com era el cas de Griezmann, sense demanar permís al seu club.

La legislació espanyola complica les negociacions a causa de les clàusules de rescissió, que no existeixen a les altres lligues. La clàusula de rescissió permet dipositar davant de notari una xifra establerta per contracte per fitxar un jugador sense tenir el vistiplau del club al qual pertany, però genera un buit legal, ja que abans els clubs necessiten saber si el futbolista estaria d’acord amb l’operació. I per parlar amb ell, tècnicament cal incomplir les normes de la FIFA en matèria de fitxatges.

El correu electrònic ara en mans de l’Atlètic data del març -quan l’advocat de Griezmann, Sevan Karian, va enviar-lo a la germana del jugador, Maud Griezmann, que és qui porta els negocis del futbolista, i el seu pare, Alain- i explica que les condicions per fitxar pel Barça serien les mateixes que Griezmann havia rebutjat el 2018; de fet, duu adjunt un document de fa un any. El correu també demostraria que va ser Griezmann qui va contactar amb el Barça per explicar que estava disposat a fitxar pel club català i que es penedia de la decisió que havia pres l’estiu del 2018. Inicialment el Barça es va negar a fitxar el jugador, però després d’estudiar el mercat va canviar d’opinió i va respondre que les condicions eren les mateixes de feia un any, ja que un dels objectius que els blaugranes s’havien fixat, l’egipci Mohamed Salah, no podia venir a Barcelona perquè en el fitxatge de Coutinho el Liverpool hi havia inclòs una clàusula que prohibia al Barça fitxar cap dels seus jugadors durant les pròximes temporades.

Un intermediari que va formar part d’aquesta operació hauria estat qui va vendre el correu a l’Atlètic de Madrid, segons El Mundo. El Barça ha insistit que no hi ha cap document signat abans del primer de juliol i que aquest correu explica el punt de vist dels Griezmann però no serviria com a prova per acusar el club blaugrana en un procés judicial, ja que no inclou cap treballador del Barça. El contingut exacte del correu, però, no s’ha fet públic.

stats