Futbol - Lliga Iberdrola
Misc 05/05/2019

L'Atlètic no falla a Zubieta i revalida el títol de Lliga Iberdrola

Les matalasseres guanyen 1-3 i el Barça perd a Tenerife. A la cua, descens del Màlaga i l'Albacete

Natalia Arroyo
Les jugadores de l'Atlètic celebrant el gol d'Esther González a Zubieta

BarcelonaNomés una combinació li podia treure la Lliga Iberdrola, però l'Atlètic de Madrid, campió de les últimes dues edicions, no ha donat cap opció perquè el títol se li escapés davant la Reial Societat (1-3). Ja al quart d'hora de partit, Esther González ha rematat una centrada letal de Ludmila da Silva i ha encarrilat la victòria que ella mateixa, a les acaballes del primer temps, ha deixat gairebé sentenciada, amb una rematada dins l'àrea.

Quan el Barça ha entrat al descans a Tenerife ja sabia que l'Atlètic guanyava 0-2. Ja no s'estava donant el primer requisit de la carambola que hauria pogut tornar a posar els colors blaugranes al títol. L'altre implicava guanyar en territori canari, i això tampoc es donava. El Barça no podia desigualar el partit contra el Granadilla Egatesa, que fins i tot ha fregat el gol amb un xut de Silvia Doblado que ha tocat el pal. L'esforç de les culers per aïllar-se del ball de marcadors s'ha fet evident al principi de la represa, quan Melanie Serrano ha fregat el primer gol amb una rematada al pal. L'avís no ha tingut continuïtat i al minut 54 Mari José ha sorprès Sandra Paños amb un xut llunyà que ha complicat encara més les coses per a les culers.

Els marcadors s'han mogut encara més als següents minuts, amb un gol de Bea Beltrán per retallar distància a Sant Sebastià. Però Esther González ha tornat a deixar l'Atlètic dos gols per sobre a falta de 23 minuts per al final. Finalment, triomf per 1-3 de l'Atlètic que el converteix en campió de Lliga i derrota del Barça, que acaba segon a sis punts de les madrilenyes.

Disputa aèria en el Logronyo-Fundación Albacete

Màlaga i Albacete, descendits

A diferència de la lluita pel títol, decidida pràcticament al primer temps dels partits, la batalla per la permanència ha tingut molta més emoció. Els resultats han trigat a moure's i, quan ho han fet, han començat a posar i treure equips a la cua de la classificació. Les victòries del Sevilla, el Logronyo i el Madrid CFF han servit per salvar-los del descens. El patiment ha viatjat fins a Huelva, Màlaga i Albacete, que han estat tot el segon temps enganxades al telèfon per saber resultats. L'Sporting és qui més benparat ha sortit de les caramboles perquè, tot i perdre per 2-1 davant l'Espanyol, se salvarà per millor 'goal average' en relació amb el Màlaga. Les malaguenyes han remuntat davant el Rayo Vallecano (4-2) però el seu triomf les deixa amb 25 punts, insuficients per continuar a la Lliga Iberdrola. També se n'ha hagut d'acomiadar el Funda, que ha caigut derrotat per 4-1 a Las Gaunas i quedarà últim amb 24 punts.