BÀSQUET
Misc 28/06/2017

Badalona s’emmiralla en Springfield

El Museu del Bàsquet Català serà una realitat abans del 2023

i
àlex Gozalbo
2 min

BadalonaSi Springfield té el Hall of Fame, Badalona acollirà el Museu del Bàsquet Català, un espai de gairebé 1.000 metres quadrats. Tot i que el projecte no té un calendari tancat, l’acord fet públic aquest dimecres preveu que sigui una realitat abans del 2023, any del centenari de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ). La idea és construir una instal·lació interactiva en què el 3D tingui un paper clau. L’espai, que comptarà amb una pista de bàsquet, tindrà una secció històrica i un espai dedicat a acollir exposicions itinerants.

Durant el mes d’abril, la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet va acordar per unanimitat la presentació formal de la candidatura badalonina per acollir el museu. Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, Joan Fa, president de la Federació Catalana i de la Fundació del Bàsquet Català, van escenificar l’acord amb la signatura del conveni. Els seus patrons seran els regidors representants de tots els grups municipals i un grup de personalitats i entitats de la ciutat vinculades amb al bàsquet. Les instal·lacions proposades són al complex lúdic i esportiu del Màgic Badalona.

“Aquest principi d’acord consolida Badalona com la capital catalana, estatal i europea del bàsquet i reforça l’aposta de l’Ajuntament per l’esport com un factor essencial de transmissió de valors i de cohesió social. El museu també ha de servir per consolidar al voltant del Palau Municipal d’Esports i del Màgic un pol d’atracció per a tots els aficionats al bàsquet”, diu Sabater.

“El museu serà potent”

“Badalona, com a bressol del bàsquet català, és la seu adequada per acollir un museu que serà potent, que utilitzarà les noves tecnologies per atraure la gent jove i on es podrà veure i viure tota la rica història del bàsquet català”, opina Fa, exjugador de la Penya. “Jo he jugat a Badalona i crec que no hi ha cap lloc millor per acollir el Museu del Bàsquet que aquesta ciutat. Fa més de sis anys que presideixo la Federació Catalana. Jo i el meu equip hem patit molt, però avui puc dir que és un dels dies més alegres que he viscut”, afegeix.

“La història del bàsquet ja té el seu espai”, diu Juanan Morales. El president del Joventut està content de com han millorat les relacions de la Penya amb l’Ajuntament de Badalona. “Tot i que a tots ens agradaria que les coses anessin més de pressa, estic content de la relació que estem construint. Tots els canvis suposen un nou inici. Villacampa va fer un treball fantàstic, però el canvi de president és una nova oportunitat perquè les coses funcionin d’una altra manera”, resumeix.

stats