Recupera un desavantatge d'onze punts i salva l'eliminació (81-85)

àlex Gozalbo
3 min
Adam Hanga

BarcelonaEl Barça Lassa va evitar un disgust gran a Andorra la Vella, on va superar un combatiu equip local (81-85) i va forçar el tercer partit dels quarts de final de la Lliga Endesa. L’equip blaugrana va capgirar un desavantatge d’onze punts en un partit farcit de nervis que no es va resoldre fins a les últimes accions. L’eliminatòria es decidirà divendres (19.45 hores, Movistar Deportes 1) al Palau Blaugrana.

Svetislav Pesic es brillant en moltes coses, també detectant en quins jugadors pot dipositar la confiança en cada partit. Ahir va intuir que Adam Hanga tenia ganes d’oblidar les seves últimes actuacions i l’aler el va correspondre fent un pas endavant. Petteri Koponen i Ante Tomic també van completar una bona actuació. En canvi, el tècnic va apartar del partit un Rakim Sanders poc concentrat i un inexpert Jalen Reynolds. A més, el serbi va deixar sense minuts Edwin Jackson i Joan Carles Navarro. La rotació es va reduir a la mínima expressió, a set jugadors. Sense ser brillant, el Barça Lassa va ser sòlid.

“Jugarem un partit més contra un equip que té caràcter. Felicito els meus jugadors, que han cregut en la victòria. Hem sabut controlar les nostres emocions en els últims segons i això ha sigut molt important per jugar el nostre bàsquet”, va analitzar el tècnic, que va saber trobar la clau per corregir la defensa del seu perímetre. El MoraBanc Andorra va anotar 7 dels 12 triples que va intentar durant la primera meitat i tan sols dos dels 17 que va provar durant la segona.

“Espero un partit igual d’intens al Palau. Això són els 'play-off' i hem après moltes coses que ens poden ajudar. Penso que hem de controlar les emocions. Algunes vegades els nostres jugadors volen guanyar en deu minuts, però els partits es resolen en 40 minuts”, va recordar Pesic.

Els locals, sense encert en el tir

El MoraBanc Andorra va tornar a preparar molt bé el partit. Des de la part tàctica, on sempre va saber atacar la part més feble de la defensa blaugrana, fins a la supersticiosa, que va empènyer Francesc Solana a repetir corbata. El gran protagonista de la primera meitat va ser Andrew Albicy, que va anotar 15 punts en 10:45 minuts. L’efectivitat del base va permetre a l’equip Andorra construir-se un avantatge d’onze punts (32-21). La resposta del Barça Lassa va arribar des de la defensa. Pesic va saber equilibrar els emparellaments i l’equip blaugrana va passar a controlar el ritme del joc, i va aconseguir arribar al descans amb el marcador empatat (42-42).

Amb l’incendi apagat, el Barça Lassa va recuperar la seva versió més sòlida a l’inici del tercer quart. Vuit punts consecutius de Pau Ribas van servir per construir una renda de 12 punts (50-62) i per traspassar els nervis al rival. El MoraBanc Andorra, però, mai va jugar amb la por d’haver malbaratat una oportunitat única. La quarta falta personal d’Ante Tomic amb 13 minuts per jugar va dificultar l’escenari final (63-64).

Un parcial de 13-0 va fer reviscolar el MoraBanc Andorra, que va tornar a liderar el marcador (67-64). Capficats amb els àrbitres, els jugadors del Barça Lassa van perdre rigor. A la recta final, però, les coses van canviar i l’equip blaugrana va saber gestionar amb encert les possessions clau del partit. Els jugadors visitants, a més, van estar encertats en els tirs lliures. El conjunt local, en canvi, va ensopegar amb els seus pobres percentatges en el tir de tres punts.

“Hem fet el partit que volíem i hem competit de tu a tu. Al final el nostre desencert en el triple ens ha castigat. En els tres últims minuts hem tirat tres triples ben tirats i no n’hem encertat cap. Se’ns ha escapat, però que ningú es confongui: anirem a Barcelona a guanyar”, va resumir Joan Peñarroya.