19/10/2019

Barça: menys fons d’armari i més titulars

2 min
Suárez, felicitant Griezmann després del gol contra l'Eibar, amb De Jong arribant de fons

BarcelonaHi va haver un temps que es va posar de moda el concepte fons d’armari per parlar de la banqueta. Una mena d’eufemisme per diferenciar els titulars dels que servien per tapar algun forat de tant en tant. Fos perquè els recanvis de primer nivell costaven molts diners, fos perquè al club li va costar seduir les primeres espases o fos perquè al vestidor ja li anava bé el model. El cas és que el Barça es va especialitzar en fitxar fons d’armari, en incorporar complements. Bons complements! Però, al capdavall, complements. I així els va anar la cosa: un equip boníssim que oferia màximes garanties a la Lliga però que, a Europa, s’encallava una vegada i una altra. Perquè no sempre poden jugar els mateixos, perquè hi ha lesions o fatiga acumulada. En el fons, la diferència entre l’equip A i l’equip B era abismal.

L’estiu al Camp Nou ha estat caòtic, amb moviments als despatxos –destitució del mànager Pep Segura inclosa–, amb inestabilitat a la banqueta i amb desconfiança entre vestidor i directiva, agreujada pel cas Neymar. Però una cosa era clara a la direcció esportiva: s’havia d’enterrar el fons d’armari. Ja abans que s’acabés la temporada passada, abans de Liverpool, es va posar l’accent en dos noms propis. Dos jugadors de màxim nivell que venien per ser titulars. Per lluitar per la titularitat. Van costar diners, evidentment. Però és que en el futbol, com en la vida, el que és barat acaba sortint car. I al revés.

De Jong i Griezmann han revolucionat el vestidor en només un parell de mesos. El que han tardat a adaptar-se al seu nou club, on tot gira a l’entorn del rei Messi. Avui l’holandès i el francès ja són titulars: al mig, Rakitic i Vidal s’han quedat a la banqueta; i al davant Coutinho va haver de fer les maletes i Dembélé ha passat a ser el primer recanvi.

Després d’un inici irregular, amb lesions i amb les noves estrelles pendents de prendre el pols al Barça, sembla que la màquina comença a rutllar. Els partits contra el Getafe, el Sevilla i, ahir, l’Eibar conviden a l’optimisme.

stats