Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 06/07/2020

El soci 86.993 agafa el timó del Barça

Sarunas Jasikevicius promet “bàsquet maco i projecte guanyador”

i
àlex Gozalbo
3 min
El soci 86.993 agafa el timó del Barça

BarcelonaL’etapa Sarunas Jasikevicius va començar amb un consens que no es recorda a la secció de bàsquet del Barça. “He passat set anys meravellosos al Zalgiris, però ara és el temps de nous reptes. Estic molt content de tornar a formar part d’aquest gran club. Espero fer un bàsquet guanyador perquè tenim moltes ganes i molta il·lusió. Intentarem jugar un bàsquet maco i fer un projecte guanyador. Tot comença des de la defensa. Tenim una plantilla d’alt nivell i gent molt implicada. Hem de pensar en les característiques de cada jugador i crear un ecosistema perquè rendeixin al màxim nivell”, va assegurar Jasikevicius. A Saras no li fa por la pressió que ha generat el seu fitxatge. “Soc una persona molt exigent. La pressió ha de venir des de dins per fer bé les coses cada dia. Si treballem al màxim, les coses ens sortiran bé”, va dir.

L’exigència serà un dels trets innegociables d’aquesta nova etapa. “És un repte apassionant per a mi. No penso més enllà del pròxim entrenament perquè necessitem crear uns hàbits de treball diari. El més important és el treball diari. L’afició del Barça ja sap que donaré el màxim i que els meus jugadors també ho faran”, va reconèixer. Jasikevicius havia descartat ofertes anteriors del Barça, però ara considera que ha arribat el moment ideal. “Soc un entrenador jove i aquest estiu era el moment adequat per acceptar l’oferta del Barça. La filosofia no canvia. Sempre he sigut un entrenador que parla de manera directa”, ha explicat l’entrenador, que ha recordat la final de l’Eurolliga guanyada al Sant Jordi. “Cada cistella semblava un gol del Camp Nou”, va recordar en un dels moments en què va ser més evident el seu domini comunicatiu de l’escena. L’entrenador no vol prioritzar cap competició. “No podem dir que un títol és més important que un altre. Cada partit serà una final i ens esperen deu mesos molt durs, però el repte és molt maco”, va analitzar el tècnic, que va prometre fixar-se en la gent del planter.

Jasikevicius: "Bàsquet maco i projecte guanyador"

“La tornada de Jasikevicius és una notícia molt esperada. És soci del Barça des del 2006 (86.993) i és un dels entrenadors joves amb més present i futur. Saras torna a casa seva i a Barcelona, una ciutat que l’estima. Sempre ha sigut un ambaixador del Barça. És una persona treballadora, metòdica i molt exigent. Crec que farà feliços tots els culers del món”, va dir Josep Maria Bartomeu, que va agrair la feina de Svetislav Pesic, Ante Tomic, Pau Ribas i Kevin Pangos, que no seguiran al club blaugrana.

El contracte de Jasikevicius és per a les tres temporades vinents. “Saras va tenir grans èxits com a jugador, però com a entrenador ha aconseguit un gran reconeixement. Tenim el millor entrenador possible per al Barça. Té ganes de guanyar i amb l’equip que tenim podrà aconseguir molts èxits”, va recordar Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet. Pierre Oriola, Àlex Abrines i Lenadro Bolmaro no es van voler perdre l’acte.

El tècnic, que hereta un projecte molt ambiciós que estava dissenyat per competir per objectius màxims, no tindrà a la plantilla Tomic, Pangos ni Ribas, però té aparaulat Nick Calathes i ultima el fitxatge d’un pivot. “Estem parlant sobre la confecció de la plantilla. Estem en la primera fase i em d’anar a poc a poc. L’equip ja és molt bo, però intentarem millorar-lo”, va avançar Jasikevicius, que no va voler parlar de noms propis. “Pau Gasol no ens aniria malament, oi”, va bromejar.

Cory Higgins, intervingut

L’escorta blaugrana Cory Higgins va ser intervingut ahir de la fascitis plantar crònica que patia en el seu peu dret. El període de baixa aproximat és d’entre 10 i 12 setmanes. Higgins, de 31 anys, ha disputat aquesta temporada un total de 48 partits amb el Barça: 22 a la Lliga Endesa (11 punts de mitjana), 23 a l’Eurolliga (12,3 punts de mitjana), dos de la Supercopa Endesa i un de la Copa del Rei.

stats