BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Misc 27/10/2019

El Barça es queda sense energia a Saragossa (89-83)

Sense punteria ni rebot, l’equip blaugrana perd contra el segon classificat

i
àlex Gozalbo
3 min
El Barça es queda sense energia a Saragossa (89-83)

BarcelonaUn bon Casademont Saragossa va desactivar el Barça, que ahir va patir la seva segona derrota a la Lliga Endesa (89-83). Els problemes en el llançament de tres punts (1/16) i en el rebot (43-32) es van convertir en una llosa per a un equip blaugrana que va tenir problemes per aturar el joc de transició del conjunt local. “Ells han fet un bon partit amb un bàsquet amb moltes transicions. No hem tingut prou energia i no hem trobat el nostre ritme de joc”, va dir Svetislav Pesic. L’entrenador serbi, que només va utilitzar nou jugadors, va tenir les baixes de quatre bases (Thomas Heurtel, Kevin Pangos, Malcolm Delaney i Pau Ribas) i de Víctor Claver.

El bon partit de Nikola Mirotic, que va sumar 21 punts, 10 faltes rebudes i 7 rebots, i Brandon Davies, que va anotar 21 punts, no va tenir premi a Saragossa, on el Barça va arribar a perdre per 15 punts de diferència. “El treball dels nois en defensa ens ha permès córrer. Quan ho fem, som un equip diferent. A més, hem tingut encert en el llançament”, va resumir Porfi Fisac, entrenador d’un Casademont Saragossa que va competir amb les baixes de Rodrigo San Miguel i Renaldas Seibutis.

Sense punteria des de la línia de tres punts (0/9 en triples) i amb molts problemes per tenir credibilitat en el rebot, el Barça no va fer una bona primera meitat a Saragossa. Un parcial de 9-0 per tancar el primer període va animar l’equip local, que va castigar la transició defensiva del conjunt blaugrana (46-40). Ante Tomic, que va anotar 12 punts durant el segon quart, va ser l’única referència sòlida dels visitants.

Liderat pel jove Carlos Alocén, el Casademont Saragossa va construir-se una diferència de 15 punts durant un tercer període en què va accentuar la seva velocitat (64-49). L’equip local va anotar 21 punts en contraatac i alguns més en transició contra un Barça que no va tenir prou energia per contrarestar aquest ritme embogit. La reacció final del conjunt blaugrana va servir per ajustar el marcador (78-75), però els locals mai van perdre l’ordre i van assegurar-se una victòria que els permet mantenir la segona posició a la classificació.

Obligat a abusar de les situacions d’un contra un per les poques assistències que va repartir, el Barça no va tenir mai continuïtat en el seu joc i les accelerades de Cory Higgins no van servir per capgirar el marcador contra un Casademont Saragossa que es va prendre la revenja de la temporada passada, quan l’equip blaugrana va eliminar el conjunt aragonès a les semifinals de la competició. Els 15 triples fallats van facilitar la feina a la defensa local, que va tenir sempre l’actitud adequada.

Derrota dolça a Madrid (94-74)

El Baxi Manresa va perdre ahir a la pista del Reial Madrid (94-74). Tot i la derrota, la cinquena consecutiva a la Lliga Endesa, l’equip visitant va dominar el marcador durant 15 minuts il·lusionants. Jordan Sakho, David Kravish, Eulis Báez i Juampi Vaulet van ser els jugadors més destacats del conjunt del Bages, que va patir la lesió de Guillem Jou. La millor notícia va ser la reaparició de Frankie Ferrari, que va disputar 16:59 minuts al WiZink Center. “La superioritat física i tècnica del Madrid és coneguda. Hem comès errades, però hem fet un molt bon partit. Hem tingut alguns moments dolents, però aquesta és la diferència mínima contra el Madrid”, va dir Pedro Martínez. L’entrenador va demanar girar full i centrar-se en el pròxim partit. “Si mirem la classificació no estem en una posició còmoda, però hem de ser conscients que això és molt llarg. Hem fet un mal inici competitiu i hem de pensar en els partits següents”, va opinar.

stats