Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 02/07/2020

Sarunas Jasikevicius torna a casa

El Barça de bàsquet s’encomana a l’entrenador lituà per impulsar el seu projecte

i
àlex Gozalbo
2 min
Sarunas Jasikevicius torna a casa

BarcelonaEl Barça de bàsquet va anunciar la incorporació de Sarunas Jasikevicius com a nou entrenador. L’acord amb el tècnic lituà, que va descartar una oferta per substituir Zeljko Obradovic al Fenerbahçe, és per a les pròximes tres temporades, fins al 30 de juny del 2023. El club blaugrana haurà de pagar una indemnització econòmica ( buyout ) al Zalgiris, amb qui encara tenia un any de relació contractual. Conscient que el nom de l’exjugador genera consens en els diferents sectors del barcelonisme, Josep Maria Bartomeu va treure pit del fitxatge. “Ben tornat a casa, Saras! La teva passió i el teu coneixement són una garantia per donar un nou impuls al projecte del Barça. Al mateix temps, vull agrair el treball i la dedicació de Svetislav Pesic en aquests últims anys. Gràcies, coach!”, va escriure a les xarxes socials.

El Barça va utilitzar una fotografia de Jasikevicius fent un petó a l’escut blaugrana per anunciar la seva incorporació, fet que va provocar la reacció de jugadors de la NBA amb passat culer com Joe Ingles o Mario Hezonja. “Estem molt il·lusionats amb l’arribada del Sarunas, un entrenador que coneix perfectament la casa i que era desitjat per tot Europa”, va opinar Joan Bladé. El directiu responsable de la secció de bàsquet també va posar en valor la feina feta per Svetislav Pesic. “Li estem molt agraïts per la tasca que ha fet. La seva arribada va ser un punt d’inflexió. Es van guanyar dues Copes del Rei i dimarts vam estar a punt de guanyar una Lliga. Han sigut dos anys molt intensos amb una feina molt bona”, va recordar.

Jasikevicius, que té 44 anys, vol portar el seu ajudant Darius Maskoliunas a Barcelona, on el club català espera poder fer una multitudinària presentació la setmana que ve. “Nosaltres no som el Barça ni el Fenerbahçe. No només s’ha d’oferir un salari, sinó també un equip. El Saras vol guanyar l’Eurolliga. Tots entenen que això es pot fer amb més garanties al Barça. Ell coneixia les condicions d’aquí i sap com treballem, però aquests són clubs de diferent calibre en termes de finances i d’oportunitats per adquirir jugadors”, es va lamentar Paulius Motiejunas, general manager del Zalgiris. Jasikevicius sempre havia mostrat la seva intenció de tornar a can Barça, on havia viscut dues etapes com a jugador. Saras va guanyar una Eurolliga (2003), dues Lligues ACB (2001, 2003) i tres Copes del Rei (2001, 2003 i 2013) amb la samarreta de l’equip blaugrana, on va jugar del 2000 al 2003 sota les ordres d’Aíto García Reneses i Svetislav Pesic i també el curs 2012-13 amb Xavi Pascual a la banqueta. El tècnic, que heretarà un projecte molt ambiciós que estava dissenyat per competir per objectius màxims, no tindrà a la plantilla Ante Tomic, que acaba contracte i va tancar un cicle de vuit anys al Barça.

Saras, que prové del Zalgiris Kaunas, aterra amb l’aval de cinc Lligues LKL (2016, 2017, 2018, 2019 i 2020) i tres Copes (2017, 2018 i 2020). La seva carrera d’entrenador va començar el 2014, un cop retirat, quan va ser tècnic assistent de Gintaras Krapikas durant una temporada i mitja.

stats