SUPERCOPA D'ESPANYA FEMENINA
Misc 13/01/2021

Repte ambiciós per oblidar el temporal

El Barça parteix com a gran favorit per endur-se la Supercopa

i
Laia Bonals
3 min
Lluís Cortés en l'entrenament previ a la semifinal de la Supercopa

BarcelonaDesprés del periple viscut en els últims dies, les jugadores del Barça per fi són a Almeria. El temporal Filomena va deixar atrapat a Madrid l’equip blaugrana, que va aconseguir tornar a Barcelona aquest mateix dilluns. Amb dos dies menys de preparació, el conjunt català s’enfronta a l’Atlètic de Madrid (19 h, Esport3 i Teledeporte) en les semifinals de la Supercopa d’Espanya.

Les jugadores dirigides per Lluís Cortés només es van poder exercitar dues vegades sobre la gespa després d’arribar de la capital espanyola, però, tot i això, les sensacions són bones. “L’equip arriba molt bé. Vam poder tornar a Barcelona i realitzar un entrenament que va ser bastant bo. Tenim moltes ganes de lluitar fins al final i totes les jugadores estem al 100%”, va defensar la portera blaugrana, Sandra Paños, abans de l’enfrontament. Conscients que tot el que ha passat en les últimes hores les pot afectar de cara al partit, Marta Torrejón va voler tallar de soca-rel la polèmica. “Estem molt contentes d’haver pogut arribar a temps. Volem deixar una mica enrere tot el que ha passat. Falten poc més de 24 hores per al partit i l’important és el que tenim per davant”.

El títol de la Supercopa va ser l’únic que va poder celebrar el conjunt de Lluís Cortés la temporada passada, ja que la Lliga es va acabar suspenent i l’equip català es va proclamar campió fora de la gespa. “Per a nosaltres la Supercopa és un títol molt important. Hem arribat a un punt en què sembla que s’ha normalitzat guanyar i no és gens fàcil ni normal. Hi ha molta feina darrere de cada partit i intentarem competir al màxim”, va reflexionar el tècnic de Balaguer. “Ens hauria agradat preparar el matx amb molt més temps, però som conscients que amb el calendari d’aquest any és molt difícil preparar els enfrontaments amb més de dos dies d’antelació, no només per les nevades sinó perquè és la realitat del calendari que tenim”, va afegir.

L’objectiu de les blaugranes és revalidar el títol i el primer pas per fer-ho és signar una victòria contra l’equip matalasser a l’Estadi dels Jocs Mediterranis. En els últims anys, l’equip de blanc-i-vermell ha sigut el gran rival a batre. Ara, però, i amb l’antecedent del partit de Lliga de la jornada 7 en què les blaugranes van guanyar 3-0 l’equip madrileny, es fa cada cop més evident la distància entre els dos conjunts. Tot i això, Paños va admetre que no es relaxen: “Esperem un partit molt dur perquè ens hem enfrontat moltes vegades. Són partits que amb petits detalls es poden definir. Nosaltres ens esforçarem perquè es decanti de la nostra banda”.

El rival canvia d’entrenador a 24 h

Les jugadores blanc-i-vermelles van admetre que cal reduir al màxim els errors per poder plantar cara al Barça. “Sabem les virtuts que tenen, que són moltes, i on podem fer-los mal. Cal fer molt bé les coses, jugar els minipartits que hi ha dins d’un enfrontament i guanyar duels”, va explicar Amanda Sampedro, capitana blanc-i-vermella. L’equip madrileny, a més, haurà d’assumir la dificultat de readaptar-se al nou entrenador, José Luis Sánchez Vera. El tècnic, amb qui l’Atlètic de Madrid va guanyar la Lliga la temporada 2018-2019, torna a agafar les regnes de la banqueta a vint-i-quatre hores del xiulet inicial.

El Llevant es va convertir ahir en el primer finalista de la Supercopa en superar l’EDF Logronyo (3-1).

stats