El Baxi Manresa continua sense somriure al Nou Congost (64-69)

Els bagencs sumen dues victòries i tres derrotes a la Lliga Endesa

Albert Nadal
Imatge del partit que van jugar ahir el Manresa i l’Andorra.

BarcelonaEl Baxi Manresa segueix sense conèixer el triomf al Nou Congost (64-69) i suma dues victòries i tres derrotes a la Lliga Endesa. Ahir un MoraBanc Andorra amb moltes baixes va viure del lideratge de Clevin Hannah -23 punts i un 27 de valoració- per endur-se la victòria a la capital del Bages.

Malgrat que el duel va començar amb una declaració d’intencions del Manresa, ja que la primera cistella va ser una esmaixada poderosa de Vaulet després d’una assistència de Dani Pérez, els visitants ja van començar imposant-se al primer quart. La defensa andorrana i la manca d’encert en els tirs de pista (24% al primer quart) van deixar el Baxi per sota (14-20). Pedro Martínez va esperonar els seus i van tornar a la pista més forts en defensa. Als últims minuts del segon període, gràcies a un parcial de 8-0, el Baxi va capgirar el marcador. El domini en el rebot i quatre triples van ser decisius per marxar al descans amb un lleuger avantatge (32-29).

A la represa semblava que el conjunt català tenia clara la lliçó: solidesa defensiva i paciència en atac. La recepta, però, va topar amb un joc ensopit per moments. El rebot va continuar sent clau perquè el Baxi seguís manant en un nou període en què Clevin Hannah va mantenir viu el seu equip. Els locals van assolir una diferència de vuit punts (41-33) que es va veure reduïda al final del tercer quart (48-46). A l’hora de la veritat, Hannah i Sergi García van liderar el seu equip, que va capgirar la dinàmica controlant el rebot i amb encert ofensiu: 5/9 de triples i un parcial de 16-23 l’últim període. La precipitació, en canvi, va afeblir el Baxi.

La Penya, amb bones sensacions

El Club Joventut Badalona rep avui (12.30 h) el RETAbet Bilbao Basket. Entre l’ACB i l’EuroCup, els verd-i-negres sumen tres victòries seguides i confien seguir amb aquesta dinàmica contra un conjunt que només acumula un triomf al campionat domèstic. Carles Duran té els dubtes de Dimitrijevic, Birgander, López-Arostegui i Zagars. Shaw Dawson és baixa.