LLIGA DE CAMPIONS
Misc 19/08/2020

El Bayern goleja contra el Lió i queda a un pas de la temporada perfecta (0-3)

Els bavaresos, liderats per Gnabry, se citen a la final de diumenge contra el PSG

Toni Padilla
3 min
El Bayern jugarà la final de la Champions contra el PSG

BarcelonaEl Bayern segueix cruspint-se adversaris i va golejar a la segona semifinal de la Lliga de Campions un lluitador Olympique de Lió a Lisboa (0-3). Dos gols de Serge Gnabry a la primera part van evitar que la final de diumenge a l’estadi de Da Luz (21 h) fos per primer cop entre dos clubs francesos. En canvi, el PSG de Neymar, Mbappé i Di Maria buscarà el seu primer títol en l’onzena final dels bavaresos, que n'han guanyat cinc abans i n'han perdut cinc més.

El Bayern buscarà de pas tancar el que seria una temporada perfecta, ja que ja ha guanyat la Lliga i la Copa. I també podria convertir-se en el primer equip capaç d’alçar la Champions imposant-se en tots els partits jugats. Ben cert que aquest any no s’ha jugat partit d’anada i tornada als quarts de final i les semifinals, però els alemanys han guanyat els deu partits jugats fins ara. Mai abans un club ha guanyat onze partits seguits en una mateixa edició de la Champions. Diumenge ho buscarà contra el PSG.

A la semifinal, l’Olympique de Lió de Rudi Garcia va saber crear perill en una primera part igualada, en què la falta de punteria va decidir. Ben ordenat en dues línies, els lionesos recuperaven la pilota i atacaven amb verticalitat, amb detalls de Cornet per la banda i el talent d’Aouar al mig del camp. Tant Toko Ekambi com Memphis Depay van tenir ocasions per posar per davant els francesos, però la falta de punteria i les aturades de Neuer van donar calma a un Bayern que, de mica en mica, va retrobar la calma. El camí el va obrir Serge Gnabry, que als 23 anys ha marcat nou gols en els nou partits que ha jugat en aquesta edició de la Champions. El primer, amb una jugada individual en què, partint de la dreta, va anar burlant defenses fins a trobar un espai per enviar la pilota al fons de la porteria de Lopes. El segon gol, tot potència. Unint força i tècnica, el davanter internacional alemany de pare marfileny va convertir-se en un dels noms propis d’un partit en què el Bayern, a la segona part, va saber controlar millor la situació gràcies a la intel·ligència de Thiago Alcantara i David Alaba. El Bayern va trobar menys facilitats que contra el Barça, amb pèrdues de pilota greus en l’inici del partit, però Flick va saber ajustar mecanismes especialment en una segona part en què va tornar als terrenys de joc el lateral francès Pavard, lesionat fins ara. Fet que podria permetre al tècnic del Bayern recuperar Kimmich com a migcampista.

Lewandowsi apareix

A la segona part, Rudi Garcia va fer tots els canvis i va donar minuts al jovenet de 17 anys Rayan Cherki, en una segona part en què el brasiler cedit pel Barça Philippe Coutinho, que va entrar precisament per Gnabry, va marcar el 0-3, però estava en fora de joc. Però el tercer va arribar en els últims minuts, quan, amb un preciós cop de cap, el polonès Robert Lewandowski va sumar-se a la festa amb el seu 15è gol a la Champions actual, quedant a dos del rècord de Cristiano Ronaldo, que en va aconseguir marcar disset en un torneig en què es jugaven dos partits més.

El Bayern, amb 42 gols en deu partits, buscarà la sisena Champions en un partit en què podria superar el rècord de gols en una edició de la competició, en mans del Barça amb 45 dianes la temporada 1999/2000 en setze partits.