Misc 27/08/2021

La méteo: l'estiu recularà durant uns quants dies

La setmana que ve costarà passar dels 30

2 min

BarcelonaEls núvols baixos de les comarques gironines i els bancs de boira de la Catalunya Central s'acabaran de desfer ràpidament i el divendres serà una jornada assolellada al conjunt del país. Independentment, a la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya però avui difícilment arribarà a ploure enlloc, i a tot estirar s'escaparà algun ruixat curt i aïllat entre el Ripollès, Osona i la Garrotxa. Serà una jornada de molt bon aprofitar que vindrà marcada per la calor de ple estiu: la matinada ja ha sigut més xafogosa que l'anterior –en alguns punts de la Catalunya Central han encetat el divendres amb 5 o 6 graus més que ahir– i al migdia el termòmetre s'acostarà als 29 o 30 ºC en molts trams de costa i superarà els 35 als sectors més càlids del país. A l'Horta valenciana i a la Ribera les màximes fins i tot arribaran als 40 ºC.

Temperatures màximes previstes per avui, divendres.

En tot cas, aquest serà el pic de calor de la setmana i probablement també un dels últims dies amb temperatures de plena canícula d'aquest estiu. Al vespre es girarà tramuntana a l'Empordà i aquesta entrada de vent del nord farà que demà ja notem una clara refrescada i que diumenge ben pocs termòmetres passin dels 30 graus durant les hores centrals del dia. Aquest ambient relativament suau –i fins i tot una mica fresc per a l'època de l'any– es mantindrà durant tota la setmana vinent.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i diumenge.

Pel que fa a l'estat del cel, el cap de setmana s'intueix sense gaires complicacions. Dissabte amb alguns núvols baixos a primera hora del dia a les comarques barcelonines i en trams de la Costa Daurada, però, en conjunt, com avui, amb moltes hores de sol. Diumenge els núvols escombraran el país de sud a nord amb el pas de les hores, però pràcticament no s'haurà d'obrir el paraigua enlloc i només a les comarques del sud s'hi podran arribar a escapar algunes gotes de matinada.

Previsió de pluja acumulada fins divendres que ve.

Aquest augment de la nuvolositat, però, serà el primer símptoma del canvi de temps que ens arribarà coincidint amb l'inici de la setmana que ve. A partir de dilluns i com a mínim fins divendres esperem dies variables i insegurs, amb força estones de sol però també amb ruixats que, poc o molt, acabaran regant tot el país. Ara mateix, els mapes del temps apunten que serà a les comarques del nord on les precipitacions seran més probables i abundants, però dimecres podria ploure amb ganes a Ponent, i entre dijous i divendres sembla que el paraigua s'hauria d'obrir a tota la meitat sud del país. Aquest avanç de pronòstic, de totes maneres, s'haurà d'afinar durant els pròxims dies.

stats