Misc 15/10/2021

La méteo: ruixats puntuals a la costa i canvis de temperatura

2 min

BarcelonaL'entrada d'un lleuger vent de l'oest ha fet que aquest migdia la temperatura fos clarament més alta que ahir a la costa, mentre a Ponent el termòmetre ha baixat també de forma clara. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 25,7 graus de l'Aeroport de Reus, els 25,2 de Constantí, els 24,9 del Prat de Llobregat i els 24,7 de Tarragona. A primera hora de la tarda molts termòmetres marcaven 3 o 4 graus més que ahir a la costa, i en canvi a Ponent la variació de temperatura era en sentit invers.

Diferència entre la temperatura d'avui a dos quarts de quatre de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora

Demà seguirà el temps variable i insegur a la costa i al prelitoral centrals, sobretot al matí. Els ruixats que apareguin seran sempre fenòmens puntuals i dispersos, però cal tenir en compte aquesta possibilitat. També descarregaran ruixats puntuals al nord de Mallorca i a Menorca. La nit de dissabte a diumenge aquest temps més insegur s'anirà desplaçant cap al sud de Catalunya, i diumenge no seran descartables xàfecs d'aquest estil a les Terres de l'Ebre. Tot i aquest temps una mica insegur a prop de mar, en general aquest cap de setmana hi haurà més sol que núvols.

Acumulcions de precipitació previstes per demà.

Al migdia demà i diumenge la temperatura serà una mica més baixa que avui. En general les màximes tornaran als valors d'ahir o d'abans-d’ahir. A les Terres de l'Ebre i a la Costa Daurada és segurament on més es notarà la baixada de la temperatura diürna. De les màximes de 23 o 24 graus dels últims dies es passarà diumenge a 20 graus pelats.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge.

De nit, en canvi, la temperatura no serà més baixa, o fins i tot podria arribar a pujar en algun cas. La setmana que ve començarà amb una entrada de vent de garbí que comportarà una pujada del termòmetre, sobretot de nit. Tot fa pensar que les pròximes cinc o sis nits no seran tan fredes com algunes de les que hem tingut aquesta setmana. Aquesta entrada de vent de garbí provocarà fins i tot xafogor en alguns punts de la costa de cara a dimarts i dimecres. Després d'una primera quinzena d'octubre molt de tardor, sembla que la setmana que ve començarà amb temperatures per sobre del que caldria esperar per a l'època.

Pel que fa a l'estat del cel, els canvis costen més d'entreveure. Durant la primera part de la setmana que ve ens creuaran alguns fronts que aportaran núvols prims, però no hi ha perspectives de pluja de cap mena. Sembla que caldrà esperar com a mínim fins divendres o dissabte que ve per entreveure la possibilitat d'algun ruixat.

stats