02/07/2019

Capitana sense braçalet

2 min

BarcelonaMegan Rapinoe té 33 anys, és jugadora i capitana de la selecció dels Estats Units. Segur que en deveu haver sentit a parlar aquests últims dies. Ha quedat a l’ombra que ha marcat cinc gols en cinc partits, que és una jugadora amb uns quants Mundials a les cames i que juga a la selecció amb una ambició i unes ganes de guanyar que se li noten mentre és al camp. Ara, de cop i volta, sembla que tornem a l’inici del futbol femení, quan només era interessant per les suposades polèmiques que es generaven -o que s’inventaven alguns.

Per què us ho dic, això? Després d’omplir portades als diaris amb la selecció espanyola, amb la derrota contra els Estats Units sembla que hàgim tornat a perdre el nord. Com si el Mundial s’hagués acabat, com si ja no hi hagués partits malgrat que entrem en la part més interessant del torneig. Hi ha els que passen a quarts de final i van com coets cap a la final, i hi ha els que van passant eliminatòries conscients que tot el que vingui ja és un regal.

Ara ja no obrim ni un moment les notícies d’esports. És com si, de sobte, haguéssim tornat al racó del diari que amb prou feines llegeix ningú, amagat entre la publicitat. I aquest Mundial interessa, i si a algú li fa ràbia o fins i tot s’enfada perquè les noies agafem protagonisme, doncs ho sento, em sap profundament greu, però no sé de quina bona manera dir que s’hi posi fulles. Perquè hem arribat aquí per quedar-nos i perquè el nostre futbol agrada, encara que durant anys heu intentat -alguns, no tots, és evident- fer-nos boicot.

Però encara seguiu escrivint notícies en què la part futbolística queda apartada, com la disputa dialèctica que van mantenir el senyor Donald Trump i Megan Rapinoe per Twitter. Això és una part molt petita de tot el que ha fet aquesta futbolista per aquest esport. Ja veieu que no fa falta portar el braçalet per ser una gran capitana: només (com si fos fàcil!) has de fer que el teu equip cregui en tu i en tot el que proposes, i vagi amb tu fins al final.

I les que fa temps que seguim la selecció dels Estats Units no la coneixem perquè reivindica i lluita per tots els seus principis, sinó perquè és un mite d’aquest esport com a futbolista. Deixeu de fer servir les jugadores només per vendre fum i parleu-ne pel que fan al camp. A tots els que observeu la polèmica i només en sabeu això, us animo a conèixer més aquest esport: veureu com en quedareu encantats.

stats