Misc 26/10/2020

Carles Tusquets deixa la presidència i els càrrecs directius de Trea SV

L'empresari se centrarà en la gestió de la seva participada Trea AM, on té el 60% del capital

2 min
CARLESTUSQUETS: "La prioritat dels bancs no és atendre  el client"

BarcelonaCarles Tusquets, un dels principals financers catalans, ha decidit deixar la presidència de Trea Capital Partners SV, l'empresa que va fundar el 2006. A més, segons ha pogut saber aquest diari, també abandonarà el consell de la companyia, que es dedica al corporate finance (la gestió de les fonts de finançament i les inversions de les empreses, entre d'altres).

El motiu de la renúncia són els requisits del Banc d'Espanya, que cada cop és més restrictiu amb l'acumulació de càrrecs en mans d'una mateixa persona. Tusquets, això sí, conservarà el 100% del capital de la companyia, que ara passarà a ser presidida per Rosa Cañadas, la seva dona.

A canvi, Tusquets es bolcarà en Trea Asset Management, d'on controla aproximadament el 60% de l'accionariat i que també presideix. A diferència de Trea SV, Trea AM és una gestora de fons: es dedica a invertir capitals dels seus clients en actius financers.

Les dues companyies van registrar pèrdues el 2018, l'últim any amb dades disponibles al Registre Mercantil. El 2017, en canvi, va ser molt més positiu: Trea SV va guanyar prop de 37 milions d'euros, cosa que va permetre l'entrega de 32 milions en forma de dividend al seu únic soci, Tusquets Consultores, propietat del mateix financer.

Després de l’1 d’octubre del 2017, i en plena fuga d’empreses, Tusquets va optar per mantenir la seu social de Trea SV a Barcelona però va traslladar la de Trea AM al carrer Serrano de Madrid. Tusquets va explicar en una entrevista a l’ARA que la decisió es va deure a la composició de l’accionariat de l’empresa: “Hi ha accionistes estrangers, que deien que ens podien marxar clients d’Andalusia, Madrid, Galícia...”.

El financer també és president de Banco Mediolanum i va intentar guanyar la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona a les últimes eleccions.

stats