Misc 29/07/2019

Cas BBVA: l'estratègia de l'aranya

Els fiscals i el jutge teixeixen una teranyina per atrapar Francisco González

i
Ernesto Ekaizer
1 min
Francisco González, expresident del BBVA i fins ara president d'honor de l'entitat.

MadridFrancisco González és l'objectiu de l'estratègia. És ell qui com a president del Banco Bilbao Biscaia Argentària (BBVA) va teixir, a través del llavors comissari en actiu José Manuel Villarejo, una xarxa per espiar a tort i a dret, que va durar entre el 2004 i el 2017. Ara són els fiscals Ignacio Stampa i Miguel Serrano al costat del jutge Manuel García-Castellón, titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, els que estan teixint la tela per caçar González.

En lloc de citar-lo en les primeres diligències d'investigació a declarar en qualitat d'imputat, la tela s'ha començat a nuar per baix. Per a vuit directius, entre els quals destaquen pel seu pes i responsabilitat Ángel Cano, conseller delegat durant part important del mandat de González, i Julio Corrochano, ex comissari general de Policia Judicial, responsable de seguretat de l'entitat i pont entre Villarejo i González. I ara li ha tocat el torn a l'entitat com a tal, amb la imputació del BBVA com a entitat jurídica.

I què passarà amb Carlos Torres, president del BBVA?

Torres va substituir Ángel Cano el maig del 2015 en el lloc de conseller delegat. I Francisco González va intentar deixar-ho tot lligat i ben lligat a l'anunciar, el setembre del 2018, la seva jubilació amb el nomenament de Torres com a president a partir del 31 de desembre del 2018.

L'estratègia de l'aranya està en marxa i té llarg recorregut.

stats