Misc 04/04/2019

Les claus del dia, per Antoni Bassas (04/04/2019)

Les propostes de l'ARA per començar la jornada ben informats

2 min
L’excap dels Mossos Ferran López durant la seva declaració com a testimoni ahir al Tribunal Suprem.

1. Ahir a la tarda hi va haver un terratrèmol de 4,3 graus al Pirineu, amb epicentre a Ribera d’Urgellet. Ha sigut el més potent del segle XXI a Catalunya.

2. Avui al judici declararà el comissari dels Mossos Joan Carles Molinero. També estan citats 27 agents de la Guàrdia Civil que van ser desplegats a les escoles. Ahir, el comissari Ferran López va afirmar que el desplegament dels Mossos l’1 d’Octubre estava pactat amb Pérez de los Cobos.

Com que Pérez de los Cobos va arribar a dir que el dispositiu de Mossos era una estafa, l’advocat de Forn va demanar un cara cara entre Pérez de los Cobos i López. Després d’un parell d’hores per pensar-s’ho, Marchena va contestar que ajornava la decisió per a més endavant, un cop practicades totes les proves i es vegi si realment els dos testimonis s'han contradit.

3. Per cert, els presos polítics candidats a les eleccions al Congrés han demanat que els deixin sortir per fer campanya i el tribunal haurà de contestar. Són Sànchez, Rull, Turull, Junqueras i Romeva. I a Mallorca, l’expresident balear del PP Bauzá anirà a les europees amb Ciutadans.

4. Capítol clavegueres de l’Estat. En una gravació de Villarejo, un inspector de policia li diu a un exministre de Finances del president de Veneçuela Hugo Chávez que té un mandat de Rajoy a través de Fernández Díaz de protegir-lo si donava informació sobre pagaments de Veneçuela a Podem.

5. Avui fa 70 anys que es va fundar l’OTAN. L’organització es reuneix a Washington. Ahir, el seu secretari general, Jens Stoltenberg, va pronunciar un discurs al Congrés dels Estats Units on, en un missatge a Trump, va recordar que la fortalesa d’un país també es mesura pel nombre d’amics que té.

6. No us perdeu la crònica d’Ernesto Ekaizer sobre la sessió del judici de Bankia d’ahir. L’expresident del BBVA Francisco González va afirmar que “Bankia no valia res”.

7. Premis Crítica Serra d’Or: Melcior Comes en novel·la, el nostre columnista diari Sebastià Alzamora en poesia, Sergi Pàmies en narrativa i Ingrid Guardiola en assaig.

8. El Madrid va perdre a València per 2 a 1 i queda a 13 punts del Barça.

Torna a l'Ara Bon Dia.

stats