Misc 23/01/2019

Les claus del dia, per Antoni Bassas (25/01/2019)

2 min

1. Maduro resisteix com a president de Veneçuela. L’exèrcit li ha donat suport i els enfrontaments al carrer han produït la mort de 26 persones. Rússia i la Xina estan amb Maduro, gairebé tot Amèrica està amb Guaidó, mentre que la Unió Europea continua fent equilibris per mantenir una posició comuna.

2. Dimarts començarà el trasllat dels presos polítics a les presons de Madrid. El Suprem accepta que Rajoy declari al judici, però no ha citat ni el rei Felip ni el president Puigdemont. Declararan com a testimonis Trapero, Millo i Urkullu. Els acusats podran parlar en català però amb interpretació consecutiva.

3. Acabada la vaga dels taxis, els VTC continuen ocupant carrils de la Diagonal perquè diuen que l’acord de la Generalitat amb els taxis els expulsa. Mentrestant, el treballadors del metro van votar ahir fer vaga durant el congrés de telefonia mòbil que se celebrarà els últims dies de febrer. Seria una vaga parcial, de dues hores per torn.

4. El tramvia per la Diagonal, més a prop. El ple de l’Ajuntament de Barcelona aprovarà avui la unió de les línies que ara s’acaben a Francesc Macià a i Glòries. Les obres encara trigarien més d’un any a començar.

5. El Girona acaba perdent per 4 a 2 al Bernabéu. Va començar guanyant 0-1 i va arribar a estar empatant a dos. L’Espanyol va empatar amb el Bets 1 a 1 a Cornellà-El Prat. La tornada d’aquests quarts de final de la Copa la jugaran dimecres que ve l’Espanyol i el Girona, i dijous el Barça.

stats