Misc 11/12/2020

Comercial Química Massó creix amb la compra de dues empreses

i
Albert Martín
2 min
Comercial Química Massó creix amb la compra de dues empreses

Les operacions corporatives no s’aturen amb la pandèmia. Segons ha pogut saber l’ARA, Comercial Química Massó ha comprat Nutrifoods i Pharmafoods. La química familiar catalana passarà a controlar d’aquesta manera el 100% de les companyies que ha adquirit. Fonts del mercat coneixedores de l’operació van concretar que l’import de la compra oscil·lava entre els 10 i els 12 milions d’euros.

Aquestes fonts defineixen Comercial Química Massó com “una perla oculta” del sector químic. Fundada el 1958 pels germans José Luis i Juan Antonio Massó Tarruella, és presidida actualment per Isidro Massó Torelló, que n’és l’accionista majoritari. L’empresa, que no ha atès les consultes d’aquest diari, va assolir l’any passat un volum de vendes que confirma la seva magnitud: va facturar 175 milions d’euros, amb una lleu caiguda respecte als 179 d’un any abans. Seguint la mateixa tendència, el 2019 va guanyar 4,7 milions, mentre que el 2018 havia registrat un benefici de 5,1 milions d’euros. En les últimes dades disponibles, les del 2019, tenia 323 treballadors.

A la cúpula de l’empresa, a més d’Isidro Massó, hi ha com a consellers Juan Massó i Daniel Raluy, que n’és el director general. Les companyies que acaba d’adquirir sumen, segons fonts coneixedores de l’operació, una facturació que s’acosta als 10 milions d’euros.

Al capdavant de Nutrifoods i de Pharmafoods hi havia com a administradora única Laura Puñet. Nutrifoods tenia 21 treballadors el 2019 i estava dedicada al comerç de productes farmacèutics. Amb aquesta activitat va tancar l’any passat amb unes vendes de 5,5 milions. Pel que fa a Pharmafoods, el Registra Mercantil indica que es dedica als productes farmacèutics, alimentaris i dietètics.

Un grup diversificat

Comercial Química Massó es dedica a la distribució de productes químics per a ús industrial i a la comercialització de productes de desenvolupament propi, venuts sota marques registrades de la companyia. Així, té presència en àmbits tan diferents com el de la jardineria, l’agricultura, la salut ambiental, la neteja domèstica, la construcció o la cosmètica. L’empresa té tres centres logístics a Espanya i magatzems a França, Polònia, la República Txeca i Hongria.

stats