FUTBOL
Misc 27/05/2020

La Federació dona permís a la Lliga per jugar partits els dilluns i els divendres

El jutge ha donat la raó a la RFEF, però Rubiales ha donat permís igualment a Tebas

i
Toni Padilla
2 min
Luis Rubiales i Javier Tebas

BarcelonaLa lliga espanyola tornarà l'11 de juny amb el derbi de Sevilla i hauria d'acabar el 19 de juliol. El calendari encara no és oficial, però de mica en mica es van coneixent més detalls, com, per exemple, que cinc jornades seran entre setmana i es viuran partits els dilluns i els divendres. La RFEF s'havia negat a donar permís a la Lliga per fer partits aquests dos dies, però, per facilitar el final de temporada dins de la crisi del covid-19, avui ha informat que canvia d'opinió.

Aquest dimecres, de fet, s'ha conegut la sentència del titular del jutjat mercantil núm. 2 de Madrid, que desestima íntegrament la demanda presentada el 12 de juliol del 2019 per la lliga espanyola contra la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per deslleialtat per haver prohibit els partits els dilluns i els divendres. És a dir, Luis Rubiales, president de la RFEF, ha guanyat el duel als jutjats al president de la Lliga, Javier Tebas. I, un cop ha guanyat, ha decidit satisfer Tebas, ja que el covid-19 ha canviat les normes del joc. Rubiales i Tebas, enfrontats fins fa poc, ara necessiten que s'acabi la temporada en els pròxims mesos.

El jutge ha rebutjat un cas de competència deslleial, i ha acordat que tant la RFEF com la Lliga havien de pactar la possible celebració de partits de futbol els divendres i els dilluns. El magistrat Andrés Sánchez Magro citava les dues parts a negociar de bona fe el calendari de Lliga, ja que el vigent conveni de coordinació subscrit no recull cap precisió sobre la possible disputa de partits fora de la jornada oficial, de manera que si la Lliga vol disputar partits fora del cap de setmana necessita el permís de la RFEF. Tebas creia que ell tenia la potestat per decidir els dies dels partits, però al final Rubiales ha imposat el seu criteri. La Lliga però, ha anunciat que igualment presentarà un recurs a una decisió que "respecta".

"Davant la sentència publicada pel Jutjat del Mercantil nº2 de Madrid, La Lliga manifesta el seu respecte però també el nostre absolut desacord amb la decisió emesa, i la seva intenció de recórrer aquesta decisió que impedeix la celebració dels partits els dilluns i divendres amb base a una motivació que es considera no ajustada a dret" defensa la patronal, que recorda al mateix comunicat com la lliga és "una indústria que factura l'equivalent a l'1.37% de l'PIB i genera 185.000 llocs de treball i 4.100 milions € en impostos anuals".

El judici per la denúncia de la Lliga es va celebrar el 20 i 21 de febrer després que la Lliga portés el cas als tribunals per la decisió de la RFEF de suprimir els partits previstos els divendres i els dilluns.

Homentatge a les víctimes al minut 20

A més, el reinici de la Lliga portarà altres novetats. A banda de les que afectaran les retransmissions esportives, feina en la qual estan treballant conjuntament Movistar i Mediapro, la Lliga es planteja un homenatge a les víctimes del covid-19 i els partits s'aturaran al minut 20. El minut de silenci anirà acompanyat amb un vídeo amb la participació d'esportistes i altres personalitats.

stats