Les crispetes tornen al Palau Blaugrana

Un Barça engrescador supera un bon Kirolbet Baskonia a la pròrroga (95-87)

i
àlex Gozalbo

BarcelonaLes crispetes han tornat al Palau Blaugrana. El Barça va necessitar recuperar un desavantatge de 8 punts i una pròrroga per superar un competitiu Kirolbet Baskonia (95-87). L’equip va oferir un joc engrescador, però irregular. Brandon Davies (24 punts i 11 rebots i 35 de valoració) es va convertir en l’heroi d’una nit impròpiament intensa a aquestes altures de temporada. Nikola Mirotic i Malcolm Delaney també van exhibir un rendiment molt fiable. Svetislav Pesic va tenir les baixes de Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Pau Ribas, fet que el va portar a utilitzar Ádám Hanga com a director de joc en diferents fases del partit. L’hongarès va rendir a gran nivell. Gairebé quatre anys després de l’última vegada, Àlex Abrines va tornar a disputar un partit a Barcelona.

“La sensació és bona perquè hem guanyat. Esperem molts partits a aquest nivell contra rivals com el Baskonia, que físicament és el millor equip de la Lliga”, va analitzar Pesic. “Hem començat i hem acabat molt malament”, va resumir Velimir Perasovic.

Cargando
No hay anuncios

La posada en escena del Barça va ser molt engrescadora. L’equip blaugrana va anotar 19 punts en sis minuts i va aconseguir un avantatge de 13 punts (19-6). Bona defensa, mobilitat i recursos infinits en atac van espantar un Baskonia que va trigar a agafar el fil al partit. La irrupció de Youssoupha Fall va redibuixar l’escenari. A poc a poc el conjunt basc va millorar les seves prestacions, fet que li va permetre arribar al descans amb el marcador empatat (42-42). A la segona meitat el Kirolbet Baskonia va fer-se seu el ritme del partit i va arribar a tenir una renda de 8 punts durant l’últim període (58-66). La grapa de Rolands Smits i els triples de Malcolm Delaney van animar el Barça, que va despertar en el moment just i va empatar el marcador a 4:29 minuts del final (73-73). L’equip blaugrana va disposar de l’últim atac, però Garino va taponar l’últim tir de Higgins i va enviar el partit a la pròrroga (80-80).

Cargando

Brandon Davies, brutal

En el temps extra, el Barça va saber assegurar-se la victòria amb una gran defensa que va anular la personalitat del Baskonia. Un inesperat triple de Davies a un minut del final va certificar el triomf local. “Ha fet un partit brutal. Feia temps que no veia un jugador així”, va dir Pesic. El pivot ha aconseguit guanyar-se l’afecte d’un Palau Blaugrana que ahir va recordar Chicho Sibilio amb un acte benintencionat que va reunir la família del jugador dominicà i molts dels seus excompanys. L’ovació dels aficionats culers va fer honor al llegat d’un esportista molt estimat.