Les crispetes tornen al Palau Blaugrana

Un Barça engrescador supera un bon Kirolbet Baskonia a la pròrroga (95-87)

àlex Gozalbo
Brandon Davies, pivot del Barça, completant una penetració amb una espectacular safata.

BarcelonaLes crispetes han tornat al Palau Blaugrana. El Barça va necessitar recuperar un desavantatge de 8 punts i una pròrroga per superar un competitiu Kirolbet Baskonia (95-87). L’equip va oferir un joc engrescador, però irregular. Brandon Davies (24 punts i 11 rebots i 35 de valoració) es va convertir en l’heroi d’una nit impròpiament intensa a aquestes altures de temporada. Nikola Mirotic i Malcolm Delaney també van exhibir un rendiment molt fiable. Svetislav Pesic va tenir les baixes de Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Pau Ribas, fet que el va portar a utilitzar Ádám Hanga com a director de joc en diferents fases del partit. L’hongarès va rendir a gran nivell. Gairebé quatre anys després de l’última vegada, Àlex Abrines va tornar a disputar un partit a Barcelona.

“La sensació és bona perquè hem guanyat. Esperem molts partits a aquest nivell contra rivals com el Baskonia, que físicament és el millor equip de la Lliga”, va analitzar Pesic. “Hem començat i hem acabat molt malament”, va resumir Velimir Perasovic.

La posada en escena del Barça va ser molt engrescadora. L’equip blaugrana va anotar 19 punts en sis minuts i va aconseguir un avantatge de 13 punts (19-6). Bona defensa, mobilitat i recursos infinits en atac van espantar un Baskonia que va trigar a agafar el fil al partit. La irrupció de Youssoupha Fall va redibuixar l’escenari. A poc a poc el conjunt basc va millorar les seves prestacions, fet que li va permetre arribar al descans amb el marcador empatat (42-42). A la segona meitat el Kirolbet Baskonia va fer-se seu el ritme del partit i va arribar a tenir una renda de 8 punts durant l’últim període (58-66). La grapa de Rolands Smits i els triples de Malcolm Delaney van animar el Barça, que va despertar en el moment just i va empatar el marcador a 4:29 minuts del final (73-73). L’equip blaugrana va disposar de l’últim atac, però Garino va taponar l’últim tir de Higgins i va enviar el partit a la pròrroga (80-80).

Homenatge a Chicho Sibilio

Brandon Davies, brutal

En el temps extra, el Barça va saber assegurar-se la victòria amb una gran defensa que va anular la personalitat del Baskonia. Un inesperat triple de Davies a un minut del final va certificar el triomf local. “Ha fet un partit brutal. Feia temps que no veia un jugador així”, va dir Pesic. El pivot ha aconseguit guanyar-se l’afecte d’un Palau Blaugrana que ahir va recordar Chicho Sibilio amb un acte benintencionat que va reunir la família del jugador dominicà i molts dels seus excompanys. L’ovació dels aficionats culers va fer honor al llegat d’un esportista molt estimat.