BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Misc 17/06/2019

Una bona feina acaba a les escombraries

El Barça Lassa malbarata un partit que tenia guanyat en un últim minut nefast (81-80)

àlex Gozalbo
3 min
Celebració del Reial Madrid

BarcelonaEl Barça Lassa va deixar escapar un partit que tenia guanyat. El Reial Madrid va protagonitzar una remuntada inversemblant i, gràcies a un triple de Jaycee Carroll a 1,9 segons del final, es va endur la victòria (81-80). El bon partit de l’equip blaugrana, que va arribar a tenir un avantatge de 12 punts i que dominava el marcador per set punts de diferència a un minut del final, es va quedar sense premi. “Ens mereixíem la victòria, però ells han tingut sort”, va resumir Svetislav Pesic.

Després de completar 39 minuts molt bons, el Barça Lassa va perdre un partit que tenia guanyat per culpa d’un cúmul d’errades en un últim minut per oblidar. El Reial Madrid mai va perdre la fe i va aconseguir recuperar un avantatge que semblava decisiu. El partidàs de Thomas Heurtel, que va anotar 30punts, es va quedar sense recompensa en una nit negra que situa l’equip blaugrana en l’obligació de guanyar tres partits seguits per aconseguir el títol de la Lliga Endesa. Durant una bona estona, la defensa del conjunt català va impedir que el vigent campió pogués córrer i tingués bons percentatges en el tir de tres punts, però en una recta final nefasta tota la feina se’n va anar en orris. Carroll, que va anotar 25 punts i la cistella decisiva, es va convertir en l’heroi local d’una remuntada que molts espectadors que ja havien començat a abandonar el WiZink Center no van poder presenciar.

El primer quart del Barça Lassa va ser molt diferent del partit de dissabte. L’equip blaugrana va aixecar el nivell físic i va recuperar la millor versió de la seva defensa. El Reial Madrid en va patir les conseqüències i només va poder anotar 11 punts en uns primers 10 minuts en què els seus percentatges de tir van quedar desfigurats. La renda visitant va arribar a ser de 10 punts (7-17). Els locals, que van fallar els set primers triples que van intentar, van trigar a agafar el seu ritme anotador habitual. L’entrada de Jaycee Carroll els va aportar oxigen des del perímetre, i el marcador es va capgirar amb un parcial de 10-0 (29-27). El conjunt blaugrana, però, no va perdre la concentració i va arribar al descans amb avantatge (29-34). La primera meitat va estar marcada pel desencert dels dos aspirants al títol en els llançaments de tres punts. El Reial Madrid va fallar 9 dels 11 triples que va intentar (18%), i el Barça Lassa, 12 dels 14 que va llançar (14%). “Ens ha faltat paciència per buscar millors llançaments”, va reconèixer Pablo Laso. “Deixar el Reial Madrid en 29 punts al descans no passa cada dia”, va celebrar Svetisliav Pesic.

El tercer quart d’Heurtel va ser memorable. El base francès va anotar amb molta continuïtat i va generar molts maldecaps a la defensa del Reial Madrid. Tot i la quarta falta personal d’Ante Tomic, la situació era molt esperançadora per al Barça Lassa, que va començar l’últim període amb una diferència de 12 punts (59-61).

Com pitjor escenari tenia, millor va jugar el Reial Madrid. L’equip blanc va perdre la por a la derrota i va arriscar amb una sèrie de llançaments de tres punts que van ajustar el marcador. Tot i la reacció del conjunt local, la situació semblava controlada per un Barça Lassa que tenia un avantatge de cinc punts i la possessió de la pilota a 27,9 segons del final. Va ser aleshores quan va començar el malson de l’equip blaugrana, que no va saber gestionar els segons decisius al WiZink Center.

El Reial Madrid va aconseguir un rebot després d’un tir lliure fallat per Sergi Llull que li va permetre disposar d’una última possessió. Carroll no va perdonar l’oportunitat i va certificar la remuntada amb un triple. El llançament d’Ádám Hanga des del centre del camp no va poder evitar la debacle blaugrana.

La final viatja a Barcelona

Després dels dos partits jugats al WiZink Center, l’eliminatòria pel títol viatja ara a Barcelona. El tercer partit de la final es disputarà demà (21 hores, #Vamos) al Palau Blaugrana, on el Barça està obligat a guanyar.