Bàsquet - NBA
Misc 30/12/2019

L'advocat que va reinventar la NBA

David Stern, en estat crític després de patir un vessament cerebral

i
àlex Gozalbo
2 min
David Stern.

BarcelonaL'excomissionat de la NBA, David Stern, està en estat crític després de patir un vessament cerebral i ser ingressat d'emergència la nit de dijous en un centre hospitalari de Nova York. El departament de bombers de la ciutat va respondre a una trucada al 911 des d'un restaurant del Midtown a les dues del migdia. Els serveis d'emergència van transportar Stern, de 77 anys, al centre mèdic Mount Sinai West.

Després d'exercir com a comissionat de la NBA des del 1984 fins al 2014, Stern va ser inclòs al Saló de la Fama del Bàsquet Naismith Memorial. L'inici de la seva etapa va coincidir amb l'època daurada de Magic Johnson i Larry Bird, la irrupció de Michael Jordan i l'eclosió definitiva de la competició. El gran llegat de l'advocat d'origen jueu és haver convertit la lliga en una multinacional, en un negoci econòmicament molt potent. Algunes xifres expliquen el creixement del pastís: els ingressos anuals de la lliga es van multiplicar per 40, el salari mitjà dels jugadors va passar de 250.000 dòlars a més de 5 milions de dòlars i el valor de les franquícies es va disparar en superar els 1.000 milions de dòlars.

David Stern i Adam Silver / @NBA

Sota la seva supervisió, la NBA va afegir set nous equips a la competició i va canviar sis franquícies de ciutat. A més, Stern va ser el veritable promotor i impulsador de l'anomenada globalització de l'esport professional. La seva gestió, no exempta de crítiques, no va poder evitar quatre locauts durant el seu mandat. El seu substitut va ser Adam Silver.

stats