RUGBI
Misc 26/10/2019

Una defensa brillant permet als anglesos donar la sorpresa contra els All Blacks (19-7)

Anglaterra jugarà la final del Mundial de rugbi per quarta vegada

Toni Padilla
Una defensa brillant anglesa els permet donar la sorpresa contra el All Blacks (19-7)

BarcelonaLa selecció de rugbi anglesa ha donat la gran sorpresa al derrotar els fins ara vigents campions del món, els All Blacks de Nova Zelanda per 19-7, en la semifinal del Mundial del Japó. Nova Zelanda, la gran favorita, ha jugat el seu pitjor partit del torneig i ha topat una vegada i una altra contra la brillant defensa dels anglesos, classificats ara per a la final contra el guanyador de la segona semifinal, aquest diumenge entre Gal·les i Sud-àfrica (10 h, Vamos).

Anglaterra presenta així la candidatura a aconseguir el seu segon Mundial, després d'imposar-se contra tot pronòstic en un partit que han començat a decidir ja abans del començament, quan han desafiat la tradicional haka de Nova Zelanda acostant-se molt al ball ritual dels seus rivals de manera orgullosa. Ja als dos minuts Manu Tuilagi, amb un assaig amb posterior conversió d'Owen Farrell (7-0), ha obert el camí del triomf europeu. Nova Zelanda mai s'ha acostat a la línia de marca anglesa, i només un placatge il·legal ha evitat un segon assaig d'Anglaterra. Abans del descans un penal convertit per George Ford ha fet pujar el 10-0 en el marcador.

El domini anglès ha continuat en l'arrencada de la segona part amb un ritme molt alt i un segon assaig que no ha sigut validat quan l'àrbitre ha estat advertit pel jutge de televisió d'una acció antireglamentària d'Anglaterra. Un segon penal de Ford ha situat el 13-0, però en l'única errada de tot el partit, un servei lateral favorable a Anglaterra ha acabat a les mans d'Ardie Savea, que ha fet l'únic assaig dels All Blacks, amb posterior conversió de Richie Mo'unga (13-7).

Anglaterra havia jugat un partit gairebé perfecte fins llavors i no s'ha posat nerviosa, amb dos penals més convertits per Ford en els minuts 63 i 69, que han deixat el resultat en el 19 -7 definitiu. Anglaterra i Nova Zelanda s'havien enfrontat abans en 41 ocasions, amb 33 victòries per als oceànics, set per als anglesos i un empat. En campionats mundials s'havien creuat en tres xocs, tots guanyats pels All Blacks.

Amb la victòria d'avui, Anglaterra aconsegueix accedir a la seva quarta final després de les que va disputar el 1991 (amb derrota davant d'Austràlia), el 2003 (amb victòria també davant d'Austràlia) i el 2007 (derrota davant de Sud-àfrica).