MITJANS PÚBLICS
Misc 03/07/2019

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio es triaran per concurs

Els partits mantenen el compromís d’aprovar la modificació de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals abans de les vacances

i
àlex Gutiérrez
2 min
Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio es triaran per concurs

BarcelonaLa modificació de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va rebre dimecres una empenta destacada. Els partits es van conjurar per mantenir el seu compromís d’aprovar-la abans de les vacances d’estiu. Això vol dir renunciar, de moment, a obrir alguns melons que s’havien posat sobre la taula, com ara la instauració d’un concurs públic per escollir els membres del consell de govern de l’ens. En canvi, sí que es va decidir instaurar aquest procediment per als directius de TV3 i Catalunya Ràdio, segons ha pogut saber l’ARA. En aquest cas, el reglament del concurs el decidirà el consell de govern resultant d’aquesta reforma.

Fonts presents a la negociació que es va fer a porta tancada aquest dimecres al Parlament indiquen que s’ha prioritzat recuperar les majories qualificades abolides pel PP i CiU el 2012 per afavorir la ràpida renovació de la cúpula de l’ens. De les sis cadires actuals, només quatre estan ocupades, amb consellers que tenen el mandat caducat. En la decisió dels diputats ha tingut un pes específic el que ha passat amb el concurs públic de RTVE: la negociació política sobre la seva fórmula i les al·legacions contra els dictàmens dels experts han encallat el procés fins al punt que Rosa María Mateo, que havia de ser administradora provisional durant la transició, ha complert un any en el càrrec de màxima responsable.

Si finalment s’aprova la modificació de la llei -que també regula la renovació dels membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC)- s’entrarà en la fase de discussió de noms entre partits. El nou text previst recupera la necessitat de tenir dos terços dels vots del Parlament i el suport d’un mínim de tres grups per poder ser nomenat. JxCat, ERC, Cs i el PSC ja van acordar, al novembre, la seva proposta de membres, amb Saül Gordillo com a president. Els partits involucrats en aquelles negociacions asseguren que, a hores d’ara, no s’han reprès les converses, ni tan sols informalment. La setmana que ve hi haurà una reunió que busca tancar el text. Entre el més destacat que encara està per decidir hi ha si s’opta per un consell de cinc, sis o set cadires.

stats