06/06/2018

El delicte té delicte

2 min

EscriptoraUna part dels borratxos que es van barallar en un bar de matinada a la localitat d’Altsasu, al País Basc, han estat condemnats a penes de 13 anys de presó. L’altra part està lliure, perquè eren policies de paisà. Per què 13 anys? Perquè hi aprecien l'agreujant "d’odi".

El delicte d’odi està pensat com a agreujant per protegir col·lectius discriminats, susceptibles d’allò que acaba en 'isme': racisme, sexisme, nazisme... Es tracta d’escarmentar, per exemple, un individu que de nit sortís a pegar homosexuals o jueus. S’entén molt bé, diria, que es pot acusar d’un delicte d’odi un nazi que odia jueus, però no un jueu que agredeix nazis. I el col·lectiu de guàrdia civils no és un col·lectiu discriminat, com tampoc ho és el dels periodistes, el dels jutges o el dels que s’emporten els cotxes amb la grua. Si es pot acusar una part dels que es barallaven en aquell bar de “delicte d’odi” es pot acusar de “delicte d’odi” qualsevol per qualsevol cosa. Per exemple, qui munta una vaga general pot ser acusat de delicte d’odi a la patronal.

Aquesta sentència no només deixa indefensos aquests nois, sinó a tots nosaltres i els nostres fills. Queda clar que hi ha policies de paisà que són un perill. Imaginem que un policia et toca el cul en un bar i t’hi encares. Et pot acusar de delicte d’odi. I no em digueu que la policia no toca el cul, perquè no són diferents dels altres. També violen i també menteixen. Què hauria passat si aquell 'piolín' borratxo en un bar de Barcelona hagués acusat el cambrer que no el volia servir de delicte d’odi?

Al Regne d’Espanya vivim temps foscos, amb una justícia feta a mida de la venjança i l’escarment. ¿Haurem de marxar corrents si en un bar entren policies de paisà amb ganes de brega? Si un policia de paisà et viola en grup a Espanya i tu l’agredeixes tens més anys de presó que ell. On és tothom?

stats