23/10/2019

La detenció de Laura Solé

2 min

Em miro, una vegada i una altra, la detenció –si en podem dir així– d’aquesta noia de Tarragona que es diu Laura Solé. Algú ho grava des d’un balcó. Dos homes, amb texans i dessuadora, l’arrosseguen pels cabells. Des del balcó, una dona exclama: “Ala, què fan? Vaig a trucar als Mossos”. Diu que trucarà als Mossos perquè no sospita que els que se l’enduen arrossegant pels cabells són policies de paisà. Pensa, esclar, en un segrest o en una violació. Per què l’arrosseguen pels cabells si no és per apallissar-la, per segrestar-la, per violar-la? ¿Algú que es comporta així està sobri? Com podem saber què va passar dins del furgó?

Si aquestes imatges fossin les d’una guerra, per exemple de soldats turcs contra la població kurda, les compartiríem horroritzats. Són com dos llops de cacera. Però són les de la policia d’un país democràtic, amb rei parlamentari, etcètera, detenint una manifestant. Ni que la manifestant estigués conduint una tanqueta no es mereix aquest tracte, mai.

M’agradaria saber què en pensa, d’aquest vídeo, Amnistia Internacional. M’agradaria saber què en pensa, d’aquest vídeo, el senyor Grande-Marlaska. M’agradaria saber què en pensen, d’aquest vídeo, les displicents periodistes feministes dels grups mediàtics espanyols. Això no és violència masclista? M’agradaria saber què en pensen, d’aquest vídeo, tots els polítics que han anat a portar flors als policies de la Via Laietana, tuitaires en general i equidistants tots. ¿L’han vist l’alcaldessa Colau, Inés Arrimadas, Pedro Sánchez, Miquel Iceta? ¿L’han vist a Palau? ¿I els de Societat Civil Catalana que vindran en autocars de tot Espanya? Com és que no surt tothom a reprovar aquests dos salvatges?

stats