30/07/2020

Lligat i ben lligat

2 min

Això que en diem, en genèric, "la justícia" ha suspès el tercer grau a Josep Rull i Jordi Turull i, en canvi, l’ha mantingut a Dolors Bassa i Carme Forcadell. Són els mateixos presos, se’ls ha condemnat pel mateix estrafolari delicte (sedició) però hi ha dos jutges que, davant del mateix fet, han optat per camins contraris. Si davant del mateix fet (com a qualsevol pres se’ls havia d’aplicar el tercer grau) han optat per camins contraris, ¿podem seguir parlant de justícia o hem de parlar d’arbitrarietat? Com és que davant del mateix supòsit dos jutges opten per camins contraris?

La sorpresa és relativa. I és relativa per un motiu: ja se’ls va condemnar de manera arbitrària, perquè ja se’ls va acusar de manera arbitrària. A la guerra t’afusellen per "alta traïció" o per "espionatge", que no vol dir res i va bé per a tot. Són delictes, com el de rebel·lió i sedició, que el bon jutge patriòtic ha de tenir sempre de fons d’armari, com la influencer hi té la samarreta blanca i els texans. Agafa’t unes dotzenes de policies i fes-los dir que els manifestants tenien "cares d’odi" (ara, amb el temps, aquest adoctrinament benemèrit resulta grotesc, cruel, injust i del tot maldestre). Agafa’t un Enric Millo i fes-li dir que els manifestants, tan violents, feien servir "la trampa del Fairy" (llàstima que no en vam veure imatges, tu). Si el fi justifica els mitjans en un judici, després del judici i la condemna hi ha jutges que poden decidir el que vulguin amb qualsevol excusa. Ara no hi ha tercer grau per a alguns. Demà, no podran anar a treballar i a fer voluntariat, no fos cas que es vegi que, efectivament, són bones persones. Demà passat, qui sap? Potser no els deixen ni sortir de la cel·la, no fos cas que fent classes de natació als companys en reinserissin algun.

El jutge que ha permès el tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell ha enviat un senyal molt i molt bèstia als hereus de l'"atado y bien atado".

stats