16/12/2019

Ningú pot consentir res amb quinze anys

2 min

Al sumari del judici als jugadors d’aquest equip de futbol anomenat Arandina (d'Aranda de Duero, Burgos) que els ha condemnat per violació s’hi han inclòs els àudios de la menor parlant amb una amiga i dient: “Com se’n vagin de la llengua explicaré coses, fins i tot inventades”. La jutge no té en compte aquesta frase, i altres de similars, per la immaduresa que mostra la menor, de 15 anys durant els fets. Els tres condemnats en tenien 19, 21 i 22. Els àudios han motivat manifestacions al poble a favor d’ells.

Veig cada dia els nois i noies als instituts de secundària. La prioritat de tots, els de 12 i els de 17, és semblar grans. Alguns, per semblar-ho, s’emborratxen. D’altres fumen porros. D’altres mostren desinhibició sexual. D’altres, tot plegat, i d’altres, res d’això. A primer d’ESO n’hi ha que encara ploren i xisclen davant les contrarietats i al mateix temps parlen de fel·lacions als xats. Són nens amb problemes diferents. N’hi ha que tenen l’autoestima molt baixa, n’hi ha que tenen pares terriblement exigents o no gens exigents, n’hi ha que suspenen, n’hi ha que no s’agraden. La majoria d’ells acompanyarien tres jugadors de futbol més grans a un pis. Per això, mantenir relacions sexuals amb menors de 16 anys és delicte: encara no poden consentir-les, encara no. No els deixem conduir, no els deixem beure, tampoc els deixem mantenir relacions sexuals perquè no són amos de les seves decisions i es pensen que sí.

Hi ha qui troba que no és una violació si la noia va anar al pis de bon grat, i penso que en podríem parlar, perquè sí que em sembla que hi ha d’haver una diferència. Però per entendre-ho bé del tot imaginem que no és una noia i no són tres jugadors de futbol. Imaginem que és un noi de 15 anys (sí, sí, que tothom diu que és molt desinhibit) i tres capellans. I el noi va al seminari sense que l’obliguin i manté relacions amb tots tres. Com en diríem d’això? Perquè és el mateix.

stats