29/05/2020

El patiment dels toros i dels toreros

2 min

La casa del nucli de la família Borbó ha emès un comunicat per Twitter. Diu que el rei ha parlat per telèfon (que em sembla una feina meritòria i, segons com, molt pesada, perquè sempre és molt més pràctic un whatsapp o una nota de veu). És important que el populatxo tingui clar que el rei parla per telèfon, i per això ens ho expliquen, perquè si no és molt fàcil pensar que sa majestat es toca la carn d’olla tot el dia confinat a Palau. La trucada ha estat amb Antonio Bañuelos, que es veu que és president de la Unión de Criadores del Toro de Lidia. I ha estat –diu– per transmetre-li la preocupació per l’impacte de la crisi sanitària a les ganaderías del toro bravo i en el medi rural espanyol.

Que la Casa del Rei hagi emès aquest comunicat vol dir que el rei ha parlat amb el senyor del sector dels toros, però no amb altres representants d’altres sectors. Per què? Perquè si no ens ho haurien fet saber, també, amb un tuit que digués: “El rei no para de parlar per telèfon amb els del sector de l’avellana, de l’oli, del ballet i del teatre, dels hotels, de les clíniques veterinàries, dels castellers, de l’esport o de les famílies afectades per la Nissan”. El rei, doncs, no deu haver parlat amb aquests sectors, perquè no tindria gaire sentit que no ens ho fessin saber de la mateixa manera que sí que ens fan saber que ha parlat amb el dels toros.

Ignoro què s’han dit, esclar. Potser han parlat de la gran afició de la seva germana gran Helena (la que hauria de ser reina en lloc d’ell si la institució, a banda de classista, no fos també masclista) per aquest espectacle anomenat corrida que consisteix en dur unes malles molt estretes i anar foradant i filetejant amb una espasa un toro, fins que la dinya. Jo, si hagués estat ell, no me n’hauria pogut estar i hauria fet un acudit. Li hauria dit a Don Bañuelos: “Tranquilo. Tu estás sufriendo, pero el toro no, porque el toro no sufre”.

stats