06/01/2020

El regal de Reis per a la JEC

2 min

Espanya no es mereix tanta sort. La Junta Electoral Central ja ha rebut, el dia que toca, el regal de Reis, la figureta del tortell i la corona i tot. Melcior, Gaspar i Baltasar, amb els camells que sempre els acompanyen i tanta falta ens fan, li han portat un comunicat de l'Eurocambra. Diu que “esperen que el dia 13 prenguin possessió, com a parlamentaris, Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín”. Tic-tac, tic-tac.

Que prenguin possessió Carles Puigdemont i Toni Comín és possible, perquè són lliures: els diversos tribunals de països europeus per on han passat (Bèlgica, Alemanya...) han considerat que no els havien d’entregar a Espanya, tal com reclamava el creatiu i patriòtic jutge Llarena (de qui no hem sabut res més, per cert). Però que ho faci Oriol Junqueras no és possible, perquè és a la presó amb la resta de polítics i activistes empresonats després d'un, diguem-ne, “judici a l'espanyola”.

El regal de Reis ve sense tiquet regal, de manera que en cas que la Junta Electoral Central el volgués canviar per una torradora no seria possible. Hauran de fer, doncs, com quan et regalen la fondue: posar-la al prestatge de dalt de tot i fer veure que no hi és, però, esclar, hi ha un dia que els parents et pregunten que què. Que si ja t’has llegit les instruccions, que si ja saps com va. O això o desembolicar-lo i deixar sortir Oriol Junqueras de la presó. Ja serà prou humiliant veure Puigdemont i Comín com a eurodiputats de ple dret (com ho va ser, per cert, l’empresonat Romeva). Excarcerar Junqueras convertiria quatre o cinc togats en menjar de cucs separatistes, faria que Inés Arrimadas, Ortega Smith, Josep Borrell i qui sap si el rei Felip treguin escuma per la boca. No fer-ho, en canvi, és despullar-se i mostrar les calces i calçotets plens de llepets.

stats