13/09/2019

En Xavier no s’ho creu

2 min

En Xavier allarga el braç, llegeix el tuit i, un cop li sembla que n’ha copsat el sentit, obre la boca com si estigués a punt de menjar-se un frankfurt. Neteja la pantalla del mòbil. Diu el que diu el tuit? Li demana a la cap de premsa, que té bona vista i gran habilitat lectora, que li faci el favor de llegir-lo en veu alta. I ella llegeix: “Esta tarde he podido compartir charla y retos de futuro con los vecinos y las vecinas del barrio del Remei. Les he podido comunicar, además, que hemos conseguido que la Generalitat no instale ningún centro de MENAS en el barrio. #EstimemBadalona #Badalona”.

Doncs sí, el tuit diu això. I el firma l’alcalde de Badalona, no és això que en diuen “un compte 'fake'” (li encanta l’expressió). L’alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor, sembla que està content d’haver aconseguit que la Generalitat no faci, al barri del Remei, un centre per a nens immigrants sense pares (per dir-ho correctament). Com és que l’ha plagiat d’aquesta manera? Què més li pensa copiar? L’eslògan “Limpiando Badalona”?

“Li poso un cor?”, li pregunta a la cap de premsa. “Un cor?”, demana ella. “Un d’això... Un 'like', no?”, aclareix ell. I afegeix: “Jo hi estic d’acord, em sembla molt bé, fora 'menes' dels nostres barris, no?” La cap de premsa se’l mira i mormola: “Però no podem estar d’acord amb els socialistes, perquè nosaltres anem contra els socialistes i si els socialistes fan les coses que esperen que farem nosaltres i nosaltres els aplaudim, la gent votarà els socialistes”. En Xavier es grata el nas. Té raó la cap de premsa. Què faria sense ella? “Llavors hi estem en contra?”, pregunta amb l’esguard baix. I com que ella fa que sí amb el cap, ell torna a agafar el mòbil. “Doncs ara mateix posaré un tuit jo que digui «Solidaritat amb els 'menes', prou exclusió social» i el coixinet aquell amb un ‘fora fatxes’, no?” La cap de premsa prem els llavis i torna a fer que sí.

stats