Misc 04/10/2019

Ensurt d’un Márquez que ja es veu campió

El català admet que “el títol el tenim encarrilat” després de caure als entrenaments lliures

i
Toni Padilla
2 min
Ensurt d’un Márquez que ja es veu campió

BarcelonaMarc Márquez va tenir un ensurt als entrenaments lliures del Gran Premi de Tailàndia, just el cap de setmana que intentarà ser campió del món de MotoGP per sisè cop. El pilot de Cervera va patir una greu caiguda però, després de ser traslladat a un centre mèdic de la ciutat tailandesa de Buriram, va tornar al circuit mostrant una rialla d’orella a orella mentre arribava a la zona de boxs dalt d’un patinet. “Un cop he caigut, m’he espantat una mica perquè no respirava bé, però de seguida volia tornar al box. De tota manera, els doctors es curen en salut i necessiten el seu temps”, va explicar Marc Márquez, que va demostrar que la caiguda no l’havia afectat marcant el sisè millor temps dels lliures. De fet, el director mèdic del Mundial de MotoGP, Ángel Charte, va admetre que Márquez li havia clavat “una bronca de collons” per haver-lo enviat a fer proves a l’hospital. “Quan era a terra no sabia si m’havia fet mal de veritat perquè no podia respirar i és una cosa que feia molt que no em passava, però quan caus amb la pelvis o el maluc, l’esquena es contreu i et costa respirar. Al centre mèdic m’han observat els cops, però jo ja sabia que no tenia res trencat”, va afegir el de Cervera.

Precisament aquesta és la temporada que Márquez ha patit menys caigudes: la d’ahir és tot just la desena entre entrenaments i curses, una xifra inferior a la d’altres temporades. El pilot d’Honda va admetre que la caiguda era en part a causa d’una errada seva, tot i que el seu equip va analitzar els neumàtics per veure si tenien res a veure amb un ensurt que, per moments, va fer témer que aquest cap de setmana Márquez no pogués ser campió just en la primera oportunitat que té per aconseguir-ho. “Quan ets a l’ambulància no és que et passi pel cap al Mundial, però la carrera sí, perquè el títol el tenim ja més o menys encarrilat... I encara que fos campió, no m’agrada perdre’m ni una carrera”, va dir Márquez.

Radiografies a l’hospital

“Márquez ha patit una caiguda important. En aquestes caigudes el pilot sol aixecar-se ràpid, i el que ens ha sorprès inicialment és que en aquest cas no s’aixecava perquè li faltava la respiració”, va explicar Charte. “Un cop estabilitzat i comprovat que no hi havia cap compromís orgànic important, hem decidit fer radiografies de la zona toràcica i vertebral, on no hi havia res apreciable, com tampoc a la zona del gluti. La zona vertebral no la vèiem bé, estava molt afectada, i hem decidit fer una ressonància nuclear magnètica a l’hospital de Buriram des de la zona cervical fins a la sacra. No hem trobat cap lesió ni edema ossi ni contusional, tot i que sí que hi havia una contusió a la zona paravertebral, però sense ni fissura ni fractura”, va afegir.

Márquez, doncs, va acabar sisè en una sessió dominada pel francès Fabio Quartararo, que va liderar un triplet de Yamaha en les primers posicions per davant de Maverick Viñales i Franco Morbidelli, que firmava el tercer lloc. Jack Miller (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha) van acabar quart i cinquè, amb Andrea Dovizioso, segon a la general, per darrere de Márquez.

stats