Misc 18/12/2020

10 espectacles de circ per a aquest Nadal

De la innovació de l'Ateneu Popular 9 Barris i Animal Religion als números clàssics dels Raluy

i
Núria Juanico Llumà
3 min
Joel Martí i Pablo Molina representaran 'Random'

'Circ d'ara mateix'

Del 26 de desembre al 10 de gener. Mercat de les Flors (Barcelona)

Artistes catalans amb mirada i projecció internacional es troben al Mercat de les Flors amb les seves últimes creacions. Hi passaran companyies com CirkVost, Mumusic Circus, Joel Martí i Pablo Molina, Animal Religion, Joan Català i Amer i Àfrica. Les sorpreses estan assegurades.

'Fins i tot la foscor'

Ateneu Popular 9 Barris (Barcelona). Fins al 24 de gener

'Fins i tot la foscor' a l'Ateneu Popular 9 Barris

El 25è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular 9 Barris s’endinsa en la història cultural i religiosa d’Occident amb un espectacle fantasmagòric. A través del trapezi, les contorsions, la corda volada i la dansa, la companyia My!Laika viatja pels moments clau de la humanitat des dels seus inicis fins al segle XX.

'Ex-libris'

Del 23 de desembre al 3 de gener. Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona)

'Ex-libris' al TNC

La companyia Voël construeix un laberint de llibres a l'escenari del TNC per parlar de la falta de comunicació avui dia. Envoltat de pàgines escrites que es rebel·len contra els artistes, els protagonistes escenifiquen una història delicada amb números de quadrant rus, acrobàcies i equilibris.

'Després de tot'

27 de desembre. Plaça Catalunya de Barcelona

La companyia Psirc prepara un espectacle sobre la marginalitat, els límits i les fronteres. A Barcelona presentaran un work in progress de la peça en un festival de Nadal que també comptarà amb un concert de Litus i Hip Horns.

'Todo (lo)cura'

Port Vell de Barcelona. Fins al 28 de febrer

Un moment de 'Todo (lo)cura'

El Circ Raluy Legacy ha preparat un espectacle amb artistes locals que representaran els números de circ clàssic més arriscats. Acròbates, equilibristes, trapezistes i pallassos sortiran a l'escenari amb l'objectiu de fer oblidar la pandèmia als espectadors.

'Vekante'

Plaça Nova de Terrassa. Fins al 10 de gener

Actuacio del Circ Raluy

El Circ Històric Raluy porta a l'escenari els somnis dels artistes amb un espectacle sobre un jove que s'integra a una companyia circense. Ballarins, pallassos, actors i acròbates l'acompanyaran en un viatge per descobrir la màgia del circ en primera persona.

'Trapezi per Nadal'

22 i 23 de desembre. Teatre Bartrina (Reus)

foto

La Fira Trapezi es va suspendre a l'octubre, però alguns dels seus espectacles es veuran per Nadal al Teatre Bartrina. La companyia Manolo Alcántara portarà dimarts Déjà vu, una història sobre els somnis, i la companyia Rhum & Cia actuarà dimecres amb Gran reserva, que reunirà els millors moments dels seus espectacles en homenatge al pallasso Monti.

'Adrenalina'

Del 25 al 29 de desembre. Pavelló de Fontajau (Girona)

El Duo Solys actuarà a Girona

La cancel·lació d'alguns dels circs nadalencs més importants d'Europa ha permès portar aquest any al Circ de Nadal de Girona un planter d'intèrprets de primera divisió mundial. S'hi veuran 25 artistes de set països diferents, entre els quals hi ha llançadors de ganivets, trapezistes, mags i motoristes de l'infern.

'Estat d'emergència'

20 i 27 de desembre i 10 de gener. Badalona, Lleida, Vilafranca del Penedès

Un moment d''Estat d'emergència'

La Producció Nacional de Circ –estrenada l'estiu passat al Grec– segueix fent camí. L'espectacle sobre el col·lapse de la societat actual i com ho viuen els joves es veurà demà a Badalona, el 27 de desembre a Lleida i el 10 de gener a Vilafranca del Penedès.

'UduL'

Del 27 de desembre al 4 de gener. Biblioteca de Sant Celoni

Los Galindos a 'UduL'

Los Galindos desplega la seva iurta per representar-hi la història de dos personatges que s'han de vendre a qualsevol preu per seguir existint. UduL apel·la a la tenacitat, la cortesia, l'ego i la por amb números de circ de petit format i una atmosfera plena de màgia i poesia.

stats