07/01/2021

L'home que no estimava les dones

1 min

Quan la decència política abandona la permanent i cansada defensa de la democràcia i els electors s'acomoden a l'espectacle de la demagògia s'acaba pagant molt car. Entre sorpresos i avergonyits, molts nord-americans van veure dimecres l'assalt caòtic de la principal institució del país i l'atac a la premsa per part d'un grup de fanàtics, conspiranoics i membres de l'alt-right que habitualment vociferen a les xarxes socials. Els dos objectius van ser directament assenyalats per Donald Trump, que va instar les masses a no acceptar el resultat electoral amb la fatxenderia habitual que creu situar-lo per damunt de la llei i del respecte als altres, ja siguin dones, afroamericans o qualsevol que no es plegui al seu estil assetjador.

L'assalt al Congrés no pot sorprendre ningú i en són tan responsables els assaltants com els republicans que no li han plantat cara, els periodistes que el van convertir en un espectacle, els homes que no l'han aturat en els seus insults, les dones que no l'han denunciat, els qui hi han col.laborat acceptant cada dia una degradació més del debat públic, una baixesa més.

L'atac al Congrés es va saldar amb quatre morts i la ratificació de la victòria de Joe Biden, a més de la vergonya internacional de la gran potència. Humiliat, el sistema polític només es recuperaria amb el cessament immediat de l'encara president, prenent-li d'aquesta manera el llumí i el bidó de gasolina.

stats