14/11/2019

Les excuses dels mals perdedors

2 min
Les excuses dels Mals perdedors

BarcelonaJa sabem que finalment el clàssic suspès precipitadament entre el Barça i el Madrid es jugarà el dimecres 18 de desembre a les 20 h. Afortunadament, les amenaces de Tebas de jugar al migdia un dia entre setmana no s’han complert. Tot i això, l’ha posat en una hora que farà que molta gent plegui abans de la feina, sobretot a les comarques més allunyades de Barcelona.

La decisió política d’ajornar el clàssic sempre ens deixarà els dubtes de saber a qui hauria beneficiat haver-lo jugat a l’octubre o de si és millor jugar-lo al desembre. A priori sembla que el mes passat el Madrid estava en una situació límit i que en canvi ara es troba reforçat. Valverde segueix oferint dubtes de joc, però continua liderant les competicions en què participa. Amb tot, això no evita que hi hagi polèmica. Aquesta vegada el tema és el descans amb què arribaran al partit els uns i els altres. El Barça jugarà 29 hores abans que el Madrid el partit previ al clàssic. I això ha fet enfadar la cúpula del Madrid, que no té gaire bona relació amb Tebas, responsable de fixar l’horari. I quan comencen amb les excuses, quan es posen la bena abans que la ferida, és que no les tenen totes sobre sortir del Camp Nou amb un resultat positiu.

Perquè aquesta estupidesa del descans i de l’horari, que ja van fer servir en l’època de Mourinho, és una de les teories més absurdes del món del futbol. Sobretot quan estem parlant de més tres dies de diferència entre partit i partit. Només cal mirar una mica l’hemeroteca i veure que dels últims 20 clàssics el Madrid ha descansat més en sis ocasions. En canvi, el Barça només ha descansat més que el Madrid quatre vegades. I sabeu què?

El dia que el Barça va guanyar 0-3 al Bernabéu, el 2017, el Madrid venia de descansar 27 hores més. L’any passat els blancs havien jugat 24 hores abans que el Barça en Champions i van perdre 5 a 1 al Camp Nou. I així podríem seguir, com en el famós 5-0 de Guardiola a Mourinho. Aquella setmana el Madrid havia jugat en Champions el dimarts i el Barça el dimecres. Deixem-nos de tonteries. El Barça ha guanyat infinitat de vegades el clàssic els últims anys, a casa i a fora. I no és qüestió d’horaris, és qüestió de futbol i de talent.

Ah, per cert, repassant estadístiques he tornat a veure el 5-0 del 29 de novembre del 2010. No ho feu si no voleu entrar en un estat de nostàlgia desesperant. Han passat només 9 anys, però el futbol del Barça ha canviat radicalment. D’acord que aquell era el millor equip de la història i que no es repetirà mai més. Però entre allò i això d’avui dia segur que hi ha un terme mitjà.

stats