06/12/2019

Experiències impagables

2 min
Primera edició del Training Camp

Periodista i atleta d’alt nivellEl cap de setmana passat vaig viure una experiència extraordinària. Va tenir lloc la primera edició del WRun by Anna Comet, un training camp per a dones corredores. No em mal interpreteu amb el format de només dirigir-ho a dones, tinc grans companys i amics homes d’entrenament, sempre m’hi he trobat a gust, valoro molt la seva feina i les seves capacitats i aprenc diàriament al seu costat. Però durant l’embaràs em vaig adonar que els homes i les dones som molt diferents i que, per tant, tenim necessitats molt diferents a nivell metabòlic, fisiològic, hormonal, estructural, biomecànic, emocional, de posició social... Durant el període de l’embaràs em vaig adonar que se m’havia entrenat i tractat sempre com un nen, primer, després com un noi i, posteriorment, com un home i és un greu error. No en culpo a ningú, senzillament abans no es tenia en compte aquesta diferència perquè no hi havia la informació que tenim ara.

Amb l’auge de la dona en el món de l’esport, han començat a sortir estudis amb informacions valuosíssimes que cal fer arribar a les dones esportistes per tal que puguin dur a terme aquesta pràctica d’acord amb les seves necessitats i que les ompli de forma saludable en els diferents àmbits de la persona: físic, psicològic i emocional. Aquest era un dels objectius principals de WRun.

Viure’l ha superat totes les meves expectatives i cada minut que he compartit amb aquest grup de dones, que ens han donat confiança en la primera edició, ha anat in crescendo.

He pogut escoltar a cada una d’elles, amb les seves pròpies històries, circumstàncies i situacions, i ha estat magníficament enriquidor. M’he pres el meu temps per observar les seves mirades còmplices i de felicitat mentre compartien dubtes, interessos, vivències i anècdotes entre elles i amb les professionals que ens han acompanyat per fer els tallers i les xerrades. M’ha omplert notar com resolien alguns d’aquests dubtes, molts dels quals les perseguien des de fa anys.

Cada cop hi ha més dones esportistes. Dones que volen i necessiten solucions i respostes. Dones que practiquen el seu esport amb pura passió, dedicació i perseverança. Dones que el gaudeixen com les que més. Dones que busquen forats en les seves vides per fer-se un espai, encara que socialment –tot i pensar-nos que hem avançat molt– no estigui encara del tot normalitzat.

Ens queda molta feina per fer i només la podem fer nosaltres.

stats