Poliesportiu
Misc 04/01/2021

Les federacions alerten que l'esport català tornarà als índexs dels anys 80

La UFEC presentarà una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

i
àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaLes federacions esportives catalanes i la UFEC han denunciat que aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català i els farà tornar als anys 80. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha anunciat que presentaran una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "És una decisió injusta i ens condemna no només a la mort sinó que també als índexs de pràctica esportiva dels anys 80. Aquesta decisió és un greuge comparatiu amb la resta de sectors, però també amb les altres comunitats autònomes, que no han prohibit la pràctica de l'esport", ha explicat.

"L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia, sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra el covid-19", diu la UFEC a través d'un comunicat.

"La pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant", resumeixen.

Segons les federacions, "les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament són totalment insuficients". "Les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions d’euros mensuals, per tant, demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català".

stats