07/12/2019

El Ferrari que va fer campió Schumacher el 2002, superat

2 min
El Ferrari que va fer campió Schumacher el 2002, superat

BarcelonaEl 2002 Michael Schumacher va guanyar-ho gairebé tot amb el Ferrari F2002: va acabar al podi en les disset cites de l’any i en va guanyar onze. Gràcies a una temporada gairebé perfecta, el pilot alemany va sumar el seu cinquè títol mundial, el tercer que aconseguia amb l’escuderia italiana (dels cinc que va aixecar de manera consecutiva), al Gran Premi de França, abans fins i tot de l’aturada de l’estiu, cosa que suposava un nou rècord de precocitat a l’hora d’aconseguir coronar-se campió del món de l’especialitat. Fa pocs dies, però, un cotxe ha sigut capaç de superar aquest Ferrari. No ha sigut a la pista ni en cap circuit, sinó en una subhasta. I, sorprenentment, no ha sigut cap altre monoplaça de Fórmula 1.

En el marc de l’últim Gran Premi d’aquesta temporada, el que es va celebrar a Abu Dhabi la setmana passada, dissabte a la nit es va celebrar una subhasta a la recta principal del traçat de Yas Marina, la mateixa que l’endemà va veure com Lewis Hamilton, Max Verstappen i Charles Leclerc cremaven neumàtics per celebrar el podi a la cursa que posava punt final a la temporada. En un esdeveniment sense precedents a l’Orient Mitjà, la casa especialitzada Sotheby’s va ser la mestra de cerimònies de la cita, en la qual es van subhastar més de 40 cotxes: esportius, moderns, històrics, emblemàtics... N’hi havia de tot tipus i colors. Entre ells, l’F2002 amb el qual Michael Schumacher va volar a la pista ara fa 17 anys. Però, tot i que era dels més desitjats pels que es poden permetre pagar unes sumes de diners que jo no veuré en tota la vida treballant, el cotxe que més diners va recaptar va ser el Pagani Zonda Aether del dissenyador argentí Horacio Pagani. Un exemplar esportiu únic, descapotable i amb una carrosseria de fibra de carboni vista pel qual es van pagar 6,1 milions d’euros, una xifra que va superar les previsions que havien fet els experts. L’F2002 de Schumacher es va vendre per 5,9 milions d’euros, fet que el va convertir en el segon monoplaça de Fórmula 1 més car subhastat, superat només pel Ferrari F2001 que va conduir el mateix pilot, pel qual fa dos anys es van pagar 6,7milions d’euros.

La subhasta, que va recaptar més de 28 milions d’euros (es van vendre en total 23 cotxes dels 40 que s’oferien), va tenir caràcter benèfic, i part dels diners recaptats per la venda del Ferrari de l’alemany aniran destinats a la Keep Fighting Foundation, institució sense ànim de lucre que encapçala la família de Schumacher i que segueix la feina benèfica que va començar el set cops campió del món abans de patir un accident d’esquí a l’estació de Méribel, als Alps francesos, el 2013.

stats